18 Μαΐου, 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Την πεποίθηση τους ότι ο διαπραγματευτικός μαραθώνιος των τεσσάρων μηνών φτάνει στο τέλος του εκφράζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και σύντομα θα δούμε το αποτέλεσμα».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

«Ραβασάκι» ή τηλεφώνημα από την εφορία δέχονται από την περασμένη Πέμπτη περίπου 23.500 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 250.000 ευρώ. Ανάμεσά τους και ένα μέλος της κυβέρνησης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Β.Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης εξετάζονται οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ GREXIT

 

Εξαιρετικά επικίνδυνο για την Ευρώπη, όχι οικονομικά αλλά πολιτικά, χαρακτηρίζει ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, το ενδεχόμενο Grexit ενώ τονίζει πως στην Ελλάδα θα δοθεί τρίτο πακέτο βοήθειας μόνο εάν η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ... ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεβ, κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι ότι διαπραγματευόταν μυστικά την αλλαγή της "συνταγματικής ονομασίας" της χώρας, παρά τα όσα διακήρυττε δημόσια για την υπεράσπισή του και την εικόνα του "θεματοφύλακα" του ονόματος που έντεχνα καλλιέργησε στο εσωτερικό και την οποία, όπως είπε, εκμεταλλεύτηκε, πολιτικά.

ΒΑΡΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του "le Hareng de Bismarck", στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα "l'Humanite".

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ

 

Την αισιοδοξία του για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίον είχε τηλεφωνική επικοινωνία.