30 Απριλίου, 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ
ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Συχνά οι Χριστιανοί θέτουν διάφορα ερωτήματα, τα οποία έχουν σχέση με την ύπαρξη και παρουσία του Θεού, με τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, ερωτήματα για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, για τη συνέργεια του θείου και ανθρώπινου παράγοντα, για το ιερό καθίδρυμα, την Εκκλησία, για τη λατρεία της, απορίες και ερωτήματα για τη σωτηρία της ψυχής, τα έσχατα και τον θάνατο, για την εν γένει πνευματική ζωή.

Όλα βέβαια τα παραπάνω θέματα είναι ασφαλώς το περιεχόμενο της δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας, όπως αυτό εξάγεται από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση.

Ειδικότερα, στο βιβλίο αυτό παρατίθενται ερωτήσεις και αποκρίσεις, οι οποίες προέρχονται από τον λατρευτικό - λειτουργικό χώρο της Εκκλησίας, δηλαδή από την ύπαρξη και τέλεση των Ιερών Μυστηρίων και μάλιστα ερωτηματολόγιο του σύγχρονου ανθρώπου με τα δεδομένα μιας εκκοσμικευμένης γενικότερα κοινωνίας.

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Σχετικά με το Βάπτισμα
Σχετικά με το Χρίσμα
Σχετικά με την Ιερωσύνη
Σχετικά με την Μετάνοια-Εξομολόγηση
Σχετικά με τη Θεία Ευχαριστία
Σχετικά με τον Γάμο
Σχετικά με το Ευχέλαιο

Το ως άνω Πόνημα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Γρηγόρη Σόλωνος 71.
 


 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

 

Επαναφέρουν οι δανειστές το θέμα λήψης τρίτου πακέτου βοήθειας από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος - χωρίς να κατονομάζεται - στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για λήψη τρίτου πακέτου βοήθειας, γιατί διαφορετικά δεν θα τα καταφέρει.

ΟΙ 5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ GREXIT

 

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να βρίσκεται σήμερα πιο κοντά από ποτέ στο να δει την Ελλάδα να εγκαταλείπει το ευρώ, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αίσθηση έχει προκαλέσει το γράφημα που δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο δείχνει σε ποιες θέσεις έχουν τοποθετηθεί συγγενείς κυβερνητικών στελεχών. «Ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!» είναι το σχόλιο του κ. Μητσοτάκη που συνοδεύει την ανάρτηση.

Η EE ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

 

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ το 2015 για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να βρουν εργασία 650.000 νέοι, ύστερα από αλλαγές στους κανόνες που διέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και που ενέκρινε το ΕΚ την Τετάρτη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε διάφορα κομβικά ζητήματα πραγματοποιείται σήμερα η δεύτερη κοινή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Η πρώτη «Συνάντηση των Τριών» πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

Την απόφαση για τη σύσταση και τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Οι 100 μέρες που δεν άλλαξαν την Ελλάδα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Liberation που δημοσιεύει σήμερα, τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα. «Ύστερα από τρεις μήνες στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, πασχίζουν για την εφαρμογή της πολιτικής τους κατά της λιτότητας» διαπιστώνει στον υπότιτλο η Liberation και θέτει το ερώτημα, εάν πρόκειται για «τείχος της πραγματικότητας, ή φραγμό των Βρυξελλών;».