25 Απριλίου, 2015

1500 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

 

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το CNN μιλούν για 1500 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2χλμ. Η αρχική εκτίμηση των αμερικανών ήταν για δόνηση 7,5 βαθμών και εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων.

ΤΟ 73% ΖΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH

 

Με ένα ξεκάθαρο «ναι» υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές απαντούν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 115 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Εβδομήντα ένα παιδιά σκοτώθηκαν στη Βόρεια και 44 στη Νότια Υεμένη. Όμως ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί γίνονται ακόμη επαληθεύσεις, δήλωσε ο Μπουλιεράκ.

ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος κάθε στιγμή δεν κρύβει την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφει προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

 Έτσι και σήμερα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο επίσημο γεύμα με αφορμή τα Θυρανοίξια της Ροτόντας της Ανατολής, ο Πατριάρχης προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ένα γυάλινο αντίγραφου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

"Μακαριώτατε, όπως λάμπει ο ναός μας έτσι λάμπει η καρδιά σας από καλωσύνη γιατί αγαπήσατε τον φτωχό άνθρωπο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά, έχουν τρέχουσες ανάγκες, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν.Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ SUN

 

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας The Sun στο οποίο οι μετανάστες χαρακτηρίζονται «κατσαρίδες», προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. H Υπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυνε έκκληση στο Λονδίνο να κάνει τα πάντα ώστε «να καταπνίξει εν τη γενέσει την υποκίνηση του μίσους από τις βρετανικές ταμπλόιντ».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ -ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ

 

Το τι ακριβώς θα κάνει η ΕΚΤ σε ενδεχόμενη αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ, είναι καθοριστικής σημασίας, σύμφωνα με την ανάλυση του Fitch.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» EUROGROUP

 

Το χθεσινό εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας» εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνοντας πως οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση εντείνονται, όσο πλησιάζουμε στην υπογραφή της συμφωνίας.

Η ΝΕΑ «ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Μέσα σε μία εβδομάδα τα έχει βάλει με τον αμερικανικό γίγαντα Google και τώρα με το ρωσικό ενεργειακό «ιερό τέρας» Gazprom - δύο υποθέσεις που λίμναζαν για χρόνια στα νερά της ΕΕ - κερδίζοντας έτσι επάξια τον τίτλο της νέας «Σιδηράς Κυρίας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.