25 Απριλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά, έχουν τρέχουσες ανάγκες, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν.Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεκτό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το αίτημα των περιφερειαρχών και των δημάρχων για συνάντηση μαζί του, σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει ξεχωριστά τις δυο αντιπροσωπείες των αιρετών Α' και Β' Βαθμού. 

«Θέλουν να μας στηρίξουν για να έχουμε ανάπτυξη... ή αποφασίζουν να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες, να την τιμωρήσουν και να δώσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση;» αυτό το δίλημμα θέτει στην Ευρώπη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters από την Νέα Υόρκη.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με ψήφους 156 «υπέρ» και 104 «κατά».

Κόσμος: Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ομάδες ισλαμιστών ανταρτών που έχουν συμμαχήσει μαζί του κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τζισρ ας Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,9 βαθμών, σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80χλμ ανατολικά της πόλης Ποκάρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού με απότέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2χλμ.

Ισραηλινοί συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό παλαιστίνιο που ήταν οπλισμένος με δύο μαχαίρια κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός αποπειράθηκε να τους επιτεθεί σε σημείο ελέγχου στην περιοχή της Ιερουσαλήμ. 

Χιλιάδες άνθρωποι από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Τουρκία συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στα παράλια της Καλλίπολης για την πρωινή λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων μιας από τις αιματηρότερες μάχες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου Καλμπούκο της Χιλής δεν λέει να σταματήσει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πλέον προβλήματα και σε γειτονικές χώρες, όπως στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Οικονομία: CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. Στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πωλήσει τη θυγατρική Postbank, έπειτα από μια συνεδρίαση του ΔΣ. Μεταξύ των αξόνων της νέας στρατηγικής που πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της DB, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες το τελευταίο διάστημα, είναι η πώληση του μεγαλύτερου μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Σφυροκόπημα» από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεδρίαση έγινε σε τεταμένο κλίμα και πως η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων, ενώ ο Γ.Βαρουφάκης κατηγορήθηκε για ανευθυνότητα, χάσιμο χρόνου και ερασιτεχνισμό.

Αθλητισμός: O τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου. Ωστόσο από την αρχή εκφράστηκαν σκέψεις καθώς την ίδια ημέρα διεξάγεται ο τελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη διοργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες ώθησε την  «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να ζητήσει αλλαγή ημερομηνίας από την ΕΠΟ, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ίδια ημέρα η ποδοσφαιρική ομάδα του Πειραιά θα παίζει στο ΟΑΚΑ για την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο εγωισμός του Ζοζέ Μουρίνιο και η κόντρα του με τον Αρσέν Βενγκέρ συντηρούν το ενδιαφέρον στο μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι, Άρσεναλ-Τσέλσι, την Κυριακή. Εκτός έδρας αποστολές έχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές τετραήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Bundesliga θα επιχειρήσει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής, υποδέχεται την Χέρτα Βερολίνου και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη. 

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται το ιταλικό πρωτάθλημα με τις αναμετρήσεις για την 32η αγωνιστική και η -κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος- Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Κυριακή στο «Ολίμπικο» τη «συμπολίτισσα» Τορίνο στο «Derby della Mole». Έντονες συμπλοκές επικράτησαν σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Άρη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο χώρο με ρόπαλα και επιτέθηκε στους οπαδούς των κίτρινων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρίψη μολότοφ και έναν τραυματία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: