15 Απριλίου, 2015

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

 

Απόγευμα Οκτωβρίου, 2013 και η κεντρικότερη λεωφόρος της Λευκωσίας, η λεωφόρος Μακαρίου, ένας εκ των εμπορικότερων δρόμων στην πρωτεύουσα της Κύπρου, θύμιζε Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα. Όχι, η πόλη δεν είχε πάει διακοπές, απλώς κανείς δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους της.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΒΥΗΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Μια νέα τραγωδία αποκαλύπτεται από την οργάνωση Save the Children. Τουλάχιστον 400 μετανάστες που έφυγαν από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε, βυθίστηκε στη Μεσόγειο. Η μη κυβερνητική οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από παραπλέον πλοίο και μεταφέρθηκαν σώοι σε ιταλικό λιμάνι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Να ξαναπιάσει το νήμα με τμήμα των ψηφοφόρων της που την εγκατέλειψαν και παράλληλα να συνομιλήσει και με άλλες κατηγορίες πολιτών θα επιχειρήσει η ΝΔ, επενδύοντας στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης και της δημόσιας ασφάλειας. Την πρόσθεση του να επαναφέρει το παλιό ωράριο στη λειτουργία των φαρμακείων, με σύστημα εφημερίας, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ 1.793 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

 

Με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιήθηκε ότι τον Μάρτιο επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους 1.793 αλλοδαποί, μέσω των υπηρεσιών της. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

 

«Οχι» στην αναίρεση του βουλεύματος που παραπέμπει σε δίκη τους 64 κατηγορουμένους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, είπε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΩΝ

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το Σύνταγμα και η νομοθεσία επιτρέπουν τη μίσθωση, διαχείριση και εκμετάλλευση των μαρίνων, με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, από μη δημόσιους φορείς.

Η 24η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... 11η ΜΑΪΟΥ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Ντομπρόβσκις είπε πως θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι «απίθανο».