11 Απριλίου, 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ

 
   Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες του Ιστολογίου μας,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ατμόσφαιρα χαράς βασιλεύει παντού σήμερα, χαρμόσυνος χαιρετισμός κυριαρχεί. Η Εκκλησία πλέει σε θάλασσα αγαλλιάσεως και δόξας. Οι ύμνοι της διασαλπίζουν τα συναισθήματά της: «Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή». 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

    
             Διαβάστε εδώ το Μήνυμα του Μακαριωτάτου 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε σήμερα Μέγα Σάββατο πως είναι έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στην αποπληρωμή του χρέους.

Η ΕΙΣ ΑΔΟΥ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

Τω αγίω και μεγάλω Σαββάτω, την θεόσωμον ταφήν και την εις άδου κάθοδον του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν, δι’ ων της φθοράς το ημέτερον γένος ανακληθέν προς αιωνίαν ζωήν μεταβέβηκε”.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Το θέμα έχει σήμερα σχέση με την Σταύρωση και την Ανάσταση τού Χριστού μας, όχι μονάχα γιατί ευρισκόμαστε στην εποχή εκείνη πού έχει τάξει η Εκκλησία μας για τις ψυχές όλων των Χριστιανών νά στρέφονται και νά προετοιμάζονται και νά συμμετέχουν στα Πάθη τού Χριστού μας, αλλά και γιατί ακριβώς η Σταύρωση και η Ανάσταση είναι το επίκεντρο, είναι ο πυρήνας τής καταφάσεως τού Χριστιανισμού και τού αντιλόγου εις τον Χριστιανισμό.

«ΖΗΤΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ; ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

 

Αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα έβαλε τελικά ένα νούμερο στις απαιτήσεις της για τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία – 278,7 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για τον θάνατο και την καταστροφή που έσπειραν οι Ναζί κατά την διάρκεια του πολέμου.

"ΕΣΤΕΙΛΑ 5.000 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 3 ΔΙΣ."

 

Έστειλα 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια, από τις οποίες το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει 3 δισ. ευρώ ενώ βρίσκονται σε αναμονή άλλες 24.000. Πρόκειται για τζακ-ποτ", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα.

25.000 ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ FACEBOOK

  

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά ένας «στρατός» από 25.000 χρήστες του Facebook κατέθεσαν αγωγή σε αυστριακό δικαστήριο εναντίον του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε παράνομα τα προσωπικά τους δεδομένα.