18 Φεβρουαρίου, 2015

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη πριν από λίγο 
ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αναλυτικά η ψηφοφορία:

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:233
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ:30
ΠΑΡΩΝ:32
 


Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

Τον πλήρη φάκελο των παρουσιάσεων που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα, έδωσε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για την παράταση του προγράμματος στήριξης, όπως δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε σημείωσε ότι «δείχνουν πως το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, διότι πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε· προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει».

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

 

Ο εκλιπών Γεώργιος Ζερβός έφυγε εχθές το μεσημέρι σε ηλικία 58 ετών από ανακοπή της καρδιάς. Ο Γιώργος Ζερβός ως δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα του εκδίδοντας σε ηλικία 17 ετών (μαθητής Γυμνασίου) μηνιαία τοπική εφημερίδα, η οποία ήταν και το “μεγάλο σχολείο του”.

ΟΙ ΕΞΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ GREXIT

 

Αναλυτές της Barclays, της Capital Economics και της Oxford Economics εξηγούν τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους και φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

YΠΕΞ ΚΙΝΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ - ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

 

Σε μια κίνηση δημόσια υποστήριξης της Ελλάδας προχώρησε η Κίνα, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από τη διαπραγμάτευση σημειώνοντας πως στηρίζει, ταυτόχρονα, και μια ακόμη πιο δυνατή ΕΕ.

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ «ΕΚΟΨΕ» ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

 

Τελικά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέβαλε στον Αλέξη Τσίπρα τα μισά από όσα επιδίωκε, περνώντας και το μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και την κοινωνία, του οιονεί συγκυβερνήτη.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ UBS

 

Σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά υπόθεση, οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της UBS. Οι τρεις κατηγορούνται για διακεκριμένο ξέπλυμα φορολογικής απάτης ενώ οι αρχές επέβαλαν εγγύηση ρεκόρ 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.