15 Δεκεμβρίου, 2015

O ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

 

Η προσφυγική αλλά και η ελληνική κρίση κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της 75λεπτης ομιλίας της Άγκελα Μέρκελ, στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που άρχισε σήμερα στην Καρλσρούη.  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη διάσωση της Ελλάδας ως κρίσιμη δοκιμασία και τόνισε ότι «στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

«Εγκάρδια ευχαριστώ», συνέχισε η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αλλά σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει υπερβεί την κρίση του ευρώ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «τα λάθη της ίδρυσης της Ευρωζώνης». Αναφερόμενη στην ελληνική κρίση και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε: «... Ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία – για εμάς, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Στο τέλος, καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση τα κριτήρια που για μας ήταν και συνεχίζουν να είναι σημαντικά: καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Ίδια ευθύνη και αλληλεγγύη πάνε μαζί και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι. Εγκάρδια ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». 

Στο τέλος της ομιλίας της, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν τη γερμανίδα καγκελάρια συνεχόμενα για περίπου 10 λεπτά - 8 λεπτά και 57 δεύτερα για την ακρίβεια.  Το χειροκρότημα σταμάτησε μόνο όταν η αρχηγός τους είπε: ″Εντάξει, φτάνει, έχουμε και δουλειά να κάνουμε″.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: