20 Δεκεμβρίου, 2015

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ GREXIT!

 

Ανησυχητικά είναι τα σημάδια που έρχονται από το στρατόπεδο της Γερμανίας όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως δε μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει κίνδυνος Grexit.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα: «Στην Ελλάδα ορισμένες φορές τα πράγματα κολλάνε. Αυτό όμως δεν θα πρέπει κάποιος να το εξισώσει με απροθυμία για μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν λόγοι για αυτές τις καθυστερήσεις, με σημαντικότερη την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης. Συνήθως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η μετακίνηση της Ελλάδας πιο κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρντ αποτελεί έργο μιας ολόκληρης γενιάς. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση τώρα είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα λάβει επιπλέον χρήματα από τον ESM αν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις. Και αν δεν λάβει χρήματα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές της προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με αυτήν στα μέσα του 2015. Η κυβέρνηση γνωρίζει επίσης ότι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει μακροπρόθεσμα είναι αν παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: