23 Δεκεμβρίου, 2015

Η FRONTEX ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ 10.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ

 

Τα 8.000 άτομα άγγιξε ο αριθμός των λαθρομεταναστών τις τελευταίες δύο ημέρες στη Λέσβο, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από πλευράς των τουρκικών αρχών. Εχθές και προχθές πέρασαν 5.000 άτομα από το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης, ενώ περίπου 3.000 παραμένουν ακόμη στα κτήματα γύρω από το κέντρο.


Παράλληλα εκατοντάδες μετανάστες υπάρχουν σε χώρους υποδοχής στη βόρεια Λέσβο στους καταυλισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και στους καταυλισμούς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διαδικτύου, δύσκολη είναι η κατάσταση στους χώρους καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια, καθώς το προσωπικό της Frontex, που συνδράμει στο έργο των ελληνικών αρχών, αναχωρεί από τη Λέσβο για διακοπές λόγω Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 60% των στελεχών της Frontex που υπάγονται στο τμήμα αποτυπωμάτων, έχει ήδη αναχωρήσει. Τα ίδια συμβαίνουν και στη Χίο, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε προσέλευση 2.000 μεταναστών και προσφύγων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: