27 Δεκεμβρίου, 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ Η DAESH

 

Η Daesh μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία στο μέλλον ακριβώς όπως οι Μουτζαχεντίν, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν, αργότερα έστησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον ιστορικό Gerald Horne.

Σε μια συνέντευξη του στο RT, ο συγγραφέας και ιστορικός Gerald Horne περιγράφει την Daesh ως Φρανκενστάιν που μοιάζει με τέρας που τρέφεται από την Άγκυρα και η οποία μπορεί τελικά να καταστρέψει την Τουρκία όπως ακριβώς και οι Μουτζαχεντίν, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Λευκό Οίκο στο Αφγανιστάν και δρομολόγησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Επέστησε παραλληλισμούς μεταξύ των κινήσεων της Τουρκίας και των δράσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, όπου η Ουάσιγκτον έδωσε υλική και οικονομική στήριξη στους μουτζαχεντίν που πολέμησαν κατά του καθεστώτος της Καμπούλ. "Και στη συνέχεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, 2001, αυτή η στρατηγική απέτυχε όταν οι πρώην σύμμαχοί τους επιτέθηκαν στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Η Τουρκία τώρα πορεύεται σε μια παρόμοια πορεία», πρόσθεσε Χορν.

Τόνισε επίσης ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος πρόσφατα επιτέθηκε κατά της Τουρκίας, λόγω της "προφανούς παραβίασης της κυριαρχίας του Ιράκ." Τα Τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στο Ιράκ, δήθεν για την καταπολέμηση της Daesh, παρά το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν από το κοινοβούλιο της χώρας. Επιπλέον, η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια σύγκρουση συμφερόντων με την Ουάσιγκτον σχετικά με την πολιτική για το κουρδικό ζήτημα - κάτι που σημαίνει όπως δήλωσε ο Χορν, ότι η Άγκυρα πηγαίνει ακόμη και ενάντια στους συμμάχους της.

Στις 4 Δεκεμβρίου, η Τουρκία ανέπτυξε περίπου 150 στρατιώτες και 25 άρματα στο βόρειο Ιράκ δήθεν για να βοηθήσει τις εθνικές δυνάμεις να διεκδικήσουν εκ νέου την πόλη της Μοσούλης από την Daesh. Μετά την εισβολή, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Haider Abadi απαίτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, που είχαν σταλεί στο στρατόπεδο Bashiqa, χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης.  

Σε μια άλλη εξέλιξη, περίπου 200.000 Κούρδοι τράπηκαν σε φυγή σύμφωνα με πληροφορίες από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή. Η κατάσταση εκεί επιδεινώθηκε μετά από σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας. Στα μέσα Οκτωβρίου, περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα μιας βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα στην κουρδική διαδήλωση ειρήνης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: