05 Δεκεμβρίου, 2015

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ CAPITAL CONTROLS

 

Σε μια δήλωση φωτιά, προχώρησε από το βήμα της βουλής, ο υφυπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα capital controls.

Πιο αναλυτικά, ο κ Μάρδας δήλωσε ξεκάθαρα πως οι έλεγχοι κεφαλαίων ήταν σχετικά αναμενόμενοι αφού, ακόμα και με κυβέρνηση ΝΔ, είχε παρατηρηθεί μια εκτεταμένη απώλεια καταθέσεων, αλλά και ένα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας, όσον αφορά την διαπραγμάτευση και το κλείσιμο του προγράμματος. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι, ο υφυπουργός εξωτερικών θεώρησε το όλο γεγονός ένα σημαντικό case study, το οποίο θα έπρεπε να μελετηθεί εκτενέστερα.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ Σταϊκούρας, σε απάντηση της δήλωσης του κου Μάρδα, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι, η έλευση των capital controls είναι αποτέλεσμα των κινήσεων της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα υπήρχαν σήμερα οι έλεγχοι κεφαλαίων εάν είχε παραμείνει η ΝΔ ως κυβερνών κόμμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: