01 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ.......................

 

Νέα επίθεση εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε χθες, με τους χάκερ να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα λύτρα μέχρι την Πέμπτη τότε θα προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των ελληνικών τραπεζών. Οι επιθέσεις αυτές απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

Με «ψαλίδι» της τάξης του 30% κινδυνεύει το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς «κουρεύονται» κατά περίπου 100 εκατομμύρια οι σχετικές δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στο ΜΤΠΥ επί του προυπολογισμού του Ταμείου για το 2016, οριοθετώντας «πλαφόν» στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατομμύρια ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο κόστος ξεπέρασε τα 470 εκατομμύρια.

Από μια κλωστή κρέμεται η ηρεμία στην Ειδομένη, όπου περίπου 800 μετανάστες από την Ασία και την Αφρική παραμένουν εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να περάσουν μέσω της ΠΓΔΜ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν ορθώσει τον φράχτη ύψους 2,5 μέτρων σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου στη συνοριογραμμή.

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Κιβωτός του Κόσμου στην έκκληση των τοπικών αρχών της Χίου να φιλοξενήσει έξι προσφυγόπουλα από τη Συρία, τα οποία έφθασαν στο νησί ασυνόδευτα, φοβισμένα, βρεγμένα, πεινασμένα και αποκομμένα από το περιβάλλον τους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στη β' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης χθες, ο 56χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ήδη οδηγείται στις φυλακές.

Με τρεις καινοτόμες μεθόδους που τον κατατάσσουν στους 100 κορυφαίους οφθαλμιάτρους του κόσμου, με έδρα που φέρει το όνομά του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πορτρέτο του αναρτημένο στο αμφιθέατρο της Κλινικής Ματιού και Αυτιού της Μασαχουσέτης, την προτομή του να κοσμεί το προαύλιό της και το βραβείο Champalimaud Vision Award 2014 (που θεωρείται το Νόμπελ στην έρευνα για την όραση) στα χέρια του ο Ευάγγελος Γραγουδάς δικαίως θεωρείται αυθεντία στη διάγνωση και τη διαχείριση των παθήσεων του ματιού.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα με απτές οικονομικές επιπτώσεις» δήλωσε από το Παρίσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράσει στις συλλογικές προσπάθειες για την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το μήνυμα ότι η  διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι που έφερε στην γαλλική πρωτεύουσα πάνω από 150 ηγέτες, «δείχνει ότι είμαστε πιο δυνατοί από τους τρομοκράτες» έστειλε κατά την ομιλία της στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Μόσχα μετεφέρθη από την Τουρκία η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη μεθόριο με τη Συρία.

«Η Τουρκία είναι χώρα-κλειδί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και σημαντικός συνομιλητής για τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και επανέλαβε την ανάγκη να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιπολίτευση στο Κόσοβο εμπόδισε για ακόμη μία φορά την λειτουργία του Κοινοβουλίου ρίχνοντας δακρυγόνο μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Μυστήριο παραμένει πώς πέρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης το δακρυγόνο μέσα στη Βουλή, αφού προηγήθηκε σωματικός έλεγχος όλων όσοι εισέρχονταν στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι και συζήτησαν το ζήτημα της συριακής κρίσης όπως επίσης και την κατάσταση στην Ουκρανία, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!..
Σαν χθες το 1900 πέθανε ο Άγγλος συγγραφέας Όσκαρ Γουάιλντ στο Παρίσι από μηνιγγίτιδα, όπου είχε εγκατασταθεί με το ψευδώνυμο Σεμπάστιαν Μέλμοθ μετά την αποφυλάκισή του. Ηταν Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργός και κριτικός. 

Έχοντας περάσει από διάφορα είδη γραπτού λόγου καθ' όλη την δεκαετία του 1880, γεύτηκε την δόξα σαν θεατρικός συγγραφέας στο Λονδίνο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Στις μέρες μας έχει γίνει γνωστός για τα ευφυολογήματά του, το μοναδικό του μυθιστόρημα (Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ), τα θεατρικά έργα του, τις κλασικές σπουδές του (αγαπούσε πολύ τον Ελληνισμό), τις συνθήκες φυλάκισής του καθώς και τον πρόωρο θάνατό του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: