22 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης η ΔΟΥ της Νέας Ιωνίας μετά από τηλεφώνημα που έγινε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον Μαχμούντ Αμπάς υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πρόκειται να απευθυνθεί ομιλία στο Σώμα, που αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης κράτους της Παλαιστίνης.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τρίτης το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τις νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. «Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο», δήλωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ αναδείχθηκε δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%. 

Εμφανίστηκε, δε, βέβαιος ότι εφόσον κερδίσει την εκλογική μάχη στις 10 Ιανουαρίου, τότε στις επόμενες εθνικές εκλογές «θα κερδίσω τον Αλ.Τσίπρα». Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Σκινές του δήμου Πλατανιά Χανίων.  Ένας 55χρονος άνδρας που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε την 77χρονη μητέρα του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Κόσμος:«Ανοικτές πόρτες» είπε ότι κρατά ο ισπανός υπηρεσιακός, πλέον, πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές του PSOE και το κεντρώο Ciudadanos, προσκαλώντας τα σε αόριστη συμφωνία ενώπιον του αδιεξόδου και θέτοντας ως προθεσμία την 13η Ιανουαρίου. Το PSOE έχει φανεί αρχικά αρνητικό σε συνεργασία με τον Ραχόι, την ώρα που το Podemos - το μοναδικό στο οποίο δεν στράφηκε ο πρωθυπουργός - ξεκαθαρίζει πως θα κάνει τα πάντα για να μην κυβερνήσει ξανά το Λαϊκό Κόμμα.

Ο κινέζος νομικός Που Ζιτσιάνγκ, που δικαζόταν για αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που επέκριναν την κινεζική κυβέρνηση και η υπόθεση του οποίου είχε πάρει διαστάσεις και στο εξωτερικό, καταδικάσθηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, ανακοίνωσε ο συνήγορός του. Η ποινή σημαίνει πιθανότατα πως ο κρατούμενος Που Ζιτσιάνγκ θα αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση και δεν θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του.

Μάχες για τον έλεγχο του Σανγκίν, στην επαρχία του Χελμάντ στο Αφγανιστάν, διεξάγονται μεταξύ των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και των Ταλιμπάν. Οι αναφορές θέλουν τους ενόπλους να έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο τμημάτων της πόλης, σε μία νέα έφοδο που θυμίζει την σύντομη κατάληψη του Κουντούζ νωρίτερα φέτος - πως, 14 χρόνια μετά, οι Ταλιμπάν παραμένουν η σημαντικότερη απειλή στο Αφγανιστάν. Στρατιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό ρόλο στέλνει η Βρετανία.

Σομαλοί ισλαμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των επιβατών λεωφορείου στην Κένυα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, ενώ ο ένας από τους επιβαίνοντες δήλωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν την απαίτηση των δραστών να υποδείξουν ποιοι συνεπιβάτες τους ήταν χριστιανοί ώστε να τους εκτελέσουν. Στην πολιτική δηλώνει πως θα γυρίσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μπ. Ταπί, ενώ καλείται να επιστρέψει 404 εκ. ευρώ στο γαλλικό δημόσιο. Ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας έχει κληθεί και η Κρ. Λαγκάρντ.

Οικονομία: Σε συμφωνία με τη Fairfax για τη διάθεση του 80% της θυγατρικής της στον ασφαλιστικό κλάδο Eurolife ERB Insurance Group έναντι 316 εκατ. ευρώ ήρθε η Eurobank, μετά από μία ανταγωνιστική διαδικασία πώλησης που διοργάνωσε, με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών. 

Ανακοινώνεται εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Νέα παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να υποβάλουν χωρίς πρόστιμο εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος.

Αθλητισμός: Μπορεί να θεωρείται δεδομένη η μετακίνηση του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν φύγει από τον πάγκο της Μπάγερν, όμως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς εμφανίζεται διατεθειμένος να χαλάσει τα σχέδια. Η Άρσεναλ δείχνει και είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να ακολουθήσει την εκπληκτική Λέστερ, καθώς με τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς» (2-1), στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε τη 17η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, μείωσε τη διαφορά από τις «αλεπούδες» του Κλάουντιο Ρανιέρι στους 2 βαθμούς και συνεχίζει να ελπίζει ότι φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς προηγήθηκε στο σκορ αλλά ηττήθηκε 2-1 από τον Λεβαδειακό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 16' με τον Γιόχανσον και οι φιλοξενούμενοι στο β' ημίχρονο γύρισαν το ματς με τέρματα των Τριπιτσέρη στο 62' και Ντομοβίτσκι στο 70'. Τραγικό το λάθος του τερματοφύλακα Ανέστη στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων.


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: