05 Δεκεμβρίου, 2015

ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΜΠΗΚΑΝ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ: Τρεις φρεγάτες του ΝΑΤΟ και ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ εισήλθαν στον Εύξεινο Πόντο, όπως ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ, αυτή η αποστολή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και είναι ένα σημάδι της υποστήριξης προς τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατεθυνόμενων βλημάτων USS Ross συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες με πυραύλους, τις Francis Almejida (Πορτογαλία), Blas de Lezo (Ισπανία) και Winnipeg (Καναδάς).

«Το USS Ross (DDG 71) θα εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα στις 3 Δεκεμβρίου 2015, για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε δελτίο Τύπου του Αμερικανικού Εκτου Στόλου.

Ανέφερε, επίσης, ότι η αποστολή του πλοίου στον Εύξεινο Πόντο γίνεται για να παράσχει ασφάλεια στη θάλασσα και στρατιωτική ετοιμότητα για τους «συμμάχους και εταίρους» των ΗΠΑ.

Το USS Ross είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι και 56 πυραύλους Tomahawk. Επίσης, μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο SH-60 Seahawk πολλαπλών αποστολών και έχει 337 ναύτες πλήρωμα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ φτάνουν στην περιοχή ενώ η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και  Ρωσίας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: