30 Δεκεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Έκκληση να ακουστεί η φωνή της στην Ευρώπη ώστε να μάθει η διεθνής κοινότητα τις φρικαλεότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά της ISIS, η Κούρδισα Γεζίντι, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, κατά τη συνάντησή της με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Θερμαινόμενη αίθουσα για τους άστεγους ανοίγει από την Τετάρτη ο δήμος Αθηναίων, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τα επόμενα 24ωρα. Αντίστοιχες κινήσεις και από άλλους Δήμους. Ποιοι θερμαινόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν σε όλη την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών. 

Στο Λεκανοπέδιο και την Κεντρική Μακεδονία εστιάζουν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα επιτελεία των μονομάχων αναλύουν τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι. Σημαντική μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης με χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Η θερμοκρασία θα πέσει ώς και 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπεται χιόνι ακόμα και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου.Σώοι ανασύρθηκαν από τον δίαυλο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, ένας 45χρονος και ένα 39χρονος, οι οποίοι πετούσαν με υπερελαφρά πτητική μηχανή, τύπου Trike.

Κόσμος:Σε ισχύ τίθενται από την Πρωτοχρονιά οι οικονομικές κυρώσεις τις οποίες έχει αποφασίσει η Ρωσία σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού, με τον κατάλογο να «εμπλουτίζεται» και με μπλόκο σε εταιρείες στον τομέα των κατασκευών.

Φόβους για νέες πλημμύρες φέρνει η καταιγίδα Φρανκ στη βόρεια Βρετανία, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους να έχουν ήδη προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Σκωτία. Επί ποδός οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε τουριστική περιοχή του Νταγκεστάν, της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου. Περισσότερες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μετά την Πρωτοχρονιά, μία εκτενώς σχολιασμένη έκδοση του χιτλερικού «Ο Αγών Μου» θα βρίσκεται στα γερμανικά βιβλιοπωλεία για πρώτη φορά μετά από επτά δεκαετίες. Οι υπεύθυνοι της έκδοσης έχουν φροντίσει για κριτικά σχόλια και σημειώσεις που απομυθοποιούν το προπαγανδιστικό έργο και η υπουργός Παιδείας έχει προτείνει ακόμη και να παρουσιαστεί το έργο στα σχολεία.

Ζωντανούς εντόπισαν τα συνεργεία διάσωσης οκτώ εργάτες στο ορυχείο της επαρχίας Σανντόνγκ, η κατάρρευση στο οποίο πριν από πέντε ημέρες ήταν τόσο ισχυρή που καταγράφηκε και από σεισμογράφους. Τα συνεργεία εκπονούν σχεδιασμούς για τον απεγκλωβισμό των οκτώ, η κατάσταση της υγείας των οποίων είναι καλή.

Οικονομία: Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με την αγορά να κινείται με μικρές διακυμάνσεις.O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 618,48 σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,22%. 

 Πτωτικές τάσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (έως και 100.000 ευρώ) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Απογοητευτική και άνιση» προβλέπει ότι θα είναι η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε άρθρο της στην εφημερίδα Handelsblatt. Η ίδια επισημαίνει ότι σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός τομέας εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες και στις αναδυόμενες αγορές οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι αυξάνονται.

Αθλητισμός: Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλει να πάρει στο Μονακό τον Κέβιν Μιραλάς. Ο 28χρονος Βέλγος επιθετικός, που δεν έχει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής στην Εβερτον, βρίσκεται σύμφωνα με τους Άγγλους στην πόρτα της εξόδου των «εφοπλιστών».

Με τον αγώνα της Λίβερπουλ απέναντι στη Σάντερλαντ το βράδυ της Τετάρτης (21:45) ολοκληρώνεται η 19η -και τελευταία- αγωνιστική του πρώτου γύρου. Οι «κόκκινοι» έρχονται από πολύ σημαντική νίκη ενάντια στην πρωτοπόρο Λέστερ, ενώ οι «μαύρες γάτες» από συντριβή στο «Etihad» από τη Μάντσεστερ Σίτι. 

Όμως η Αγγλία δεν είναι η μόνη χώρα που παίζει μπάλα σήμερα, αφού επαναρχίζει και το ισπανικό πρωτάθλημα μετά την ολιγοήμερη διακοπή για τις ημέρες των Χριστουγέννων, την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: