22 Δεκεμβρίου, 2015

ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ!...

 

Τελειώσαμε, λοιπόν, και με τις πολύκροτες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον ως προς τον πρώτο γύρο, αφού, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα.  

Θα πάμε και σε δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου του Νέου Έτους, δεδομένου ότι ακούστηκε και η άποψη του βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση να τα βρουν οι δύο πρώτοι «μονομάχοι» (Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης) και να μην οδηγηθούν σε νέες εκλογές.

Δεν θ’ αρχίσουμε πλέον τα γνωστά μετεκλογικά σχόλια. «Μετά Χριστόν πας προφήτης γάϊδαρος», λέει εδώ μια παροιμία. Ούτε θα εγκωμιάσουμε τους νικητές, αλλά ούτε θα χλευάσουμε τους ηττημένους. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας!

Όλοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα και όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας από αυτόν τον αγώνα κερδισμένη και πιο ενισχυμένη βγήκε η Νέα Δημοκρατία.Παρά ταύτα, από τον προεκλογικό αυτό αγώνα βγήκε ένας μεγάλος ηττημένος. Και αυτός ο ηττημένος, ο μεγάλος ηττημένος, ήταν η τηλεόραση.

Γενικώς όλα τα κανάλια, τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ προπαγάνδιζαν ασύστολα και σε υπερβολικό βαθμό έναν μονάχα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας με την δικαιολογία ότι «πουλάει», νομίζοντας πως «ό,τι λάμπει είναι χρυσός»!

Να, λοιπόν, που έπεσαν τόσο πολύ έξω!.. Να, λοιπόν, που πόνταραν σε «σκάρτο άλογο», αφού αυτό το άλογο (και μιλάμε πάντα πολιτικά) όχι μόνο δεν κατόρθωσε να βγάλει την κούρσα πέρα, αλλά σταμάτησε και στη μέση του δρόμου.

Όποιος τον έβλεπε να παραχωρεί δίωρη συνέντευξη σε μεταμεσονύχτια τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Παρασκευής θα καταλάβαινε πολλά. Ούτε να μιλήσει δεν μπορούσε! Φθάσαμε σε σημείο εμείς οι τηλεθεατές, που κάποτε τον θαυμάζαμε, να πλημμυρίζει η ψυχή μας από οίκτο γι’ αυτόν!

Ο άνθρωπος αυτός (τον οποίο δεν κρύβω ότι συμπαθώ πολύ για πολλούς λόγους) υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του! Νόμιζε ότι με τα «τσιτάτα» ενός εθνικιστή δικηγόρου θα κέρδιζε την αρματοδρομία! Δεν γνώριζε ότι το πολιτικό Κολοσσαίο, μέσα στο οποίο αγωνιζόταν, δεν υπήρχαν μόνο «ζήτω!», αλλά και ιαχές συντριβής! Ακόμη και αίμα!

Είχε «μεθύσει» τόσο πολύ από την τηλεοπτική προβολή, όπου (ας μου επιτραπεί να το πω) φοβάμαι ότι έχασε τον έλεγχο της αυτοκυριαρχίας του. Το ότι επέλεξε, για παράδειγμα, να πολεμήσει στα μαρμαρένια καλλιτεχνικά αλώνια με έναν γελωτοποιό, αυτή ήταν και η χαριστική του βολή! Ο γελωτοποιός βγήκε αλώβητος και ο πολιτικός ημιθανής! 

Αυτά κάνει δυστυχώς η τηλεόραση! Ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα; Παρ’ όλη την φοβερή τηλεοπτική προπαγάνδα, ο γνωστός διεκδικητής της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώσει ένα ποσοστό ψήφων μειωμένων κατά 50% σε σχέση με τις ψήφους που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές (!!).

Του έδειξαν την πλάτη ακόμη και οι δικοί του ψηφοφόροι! Κι αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη! Τώρα πια ο γδούπος είναι βαρύς!.. Η πτώση μεγάλη και ίσως ανεπανόρθωτη!.. Ο κόσμος έχει πλέον μπροστά του την εικόνα ενός ηττημένου. Τα κανάλια για μία ακόμη φορά λειτούργησαν ως ψυχοκτόνα στοιχεία.

Δεν υπολογίζουν ποτέ την ψυχολογία των ανθρώπων. Δυστυχώς και τα φώτα της πολιτικής προβολής κάποτε ρίχνουν την αυλαία τους. Μία ελπίδα υπάρχει πλέον για τον ηττημένο πολιτικό.

Η επιστροφή στην πραγματική του εργασία, η οποία θα του βαλσαμώσει την καρδιά και θα τον κάνει για μία ακόμη φορά να αισθανθεί σπουδαίος δίπλα στις σπουδαίες μορφές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που επί χρόνια ξεφυλλίζει τα ψυχωφελή και πολύτιμα βιβλία τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: