30 Δεκεμβρίου, 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

 

Με το μέλλον του των κόκκινων δανείων να είναι ομιχλώδες και τα κριτήρια προστασίας της 1ης κατοικίας να γίνονται αυστηρότερα με το νέο έτος, φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πανικού στα ελληνικά νοικοκυριά, με τους δανειολήπτες να κατακλύσουν καθημερινά τα ειρηνοδικεία, ώστε να κερδίσουν μια θέση στο "τρένο" του νόμου Κατσέλη.

Επικρατεί το αδιαχώρητο αυτές της ημέρες στα ειρηνοδικεία, καθώς καλούνται να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον 150 πολίτες την ημέρα, οι οποίοι προσπαθούν να προλάβουν τη διορία της 31ης Δεκεμβρίου, ώστε να καταθέσουν την 17σέληδη αίτηση, για την υπαγωγή τους στον πολυσυζητημένο νόμο Κατσέλη.

Οι λόγοι πίσω από το κύμα πανικού είναι πολλοί όπως για παράδειγμα, η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το μέλλον των κόκκινων δανείων, τα αυστηρότερα κριτήρια για την προστασία της 1ης κατοικίας, αλλά και το μαζικό κάλεσμα των τραπεζών προς τους δανειολήπτες, για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εκτιμάται ότι, 1 εκατομμύριο δανειολήπτες πρόκειται να λάβουν επιστολές από τα πιστωτικά τους ιδρύματα, οι οποίες θα τους παροτρύνουν να ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: