10 Δεκεμβρίου, 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υιοθέτησαν τη «διακήρυξη της Αθήνας». Μεταξύ άλλων, επετεύχθη συμφωνία όσο αφορά την επίσπευση των διαβουλεύσεων σχετικά με την οριοθέτηση των ΑΟΖ στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, γεγονός που αλλάζει κατά πολύ τα γεγονότα στη Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο της τριμερούς αλλά και των διμερών συναντήσεων που είχαμε επιβεβαιώσαμε εκ νέου τη σταθερή ανάπτυξη της ευρύτατης και πολύπλευρης συνεργασίας μας. Μιας συνεργασίας μεταξύ λαών με μακροχρόνιους δεσμούς, μεταξύ χωρών που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή και διαθέτουν κοινή αντίληψη και προσέγγιση επί σειράς ζητημάτων».

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων είπε ότι η σημερινή τριμερής συμβολίζει την ακλόνητη δέσμευσή μας για την κοινή συνεργασία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του για τα πρακτικά βήματα που αποφασίστηκαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η 3ημερης συνάντηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, υπογραμμίζοντας, μάλιστα πως η Διακήρυξη της Αθήνας, όχι μόνο ακολουθεί πιστά, αλλά και προάγει το Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια και φυσικά, την ειρήνη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: