18 Δεκεμβρίου, 2015

ΕΔΕΙΞΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Η άσκηση Trident 2015 του ΝΑΤΟ, που περιγράφεται ως το «πιο φιλόδοξο εγχείρημα της δεκαετίας» είχε ως στόχο να στείλει στον Πούτιν ένα ηχηρό μήνυμα. Αντ 'αυτού, αποδείχθηκε φιάσκο, "σχεδόν πέρασε απαρατήρητο από τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, αλλά το παρατήρησαν στον ευρωπαϊκό και ρωσικό Τύπο», σύμφωνα με τον Peter Vincent Pry, εμπειρογνώμονα Εθνικής και Εσωτερικής Ασφάλειας.

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπουν σε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία της ομάδας του Ομπάμα, θα χάσουν», δήλωσε ο Peter Vincent Pry στο άρθρο του για την "The Washington Times".Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα, για ποιο λόγο είχε τη στρατιωτική πολιτική του προέδρου Ομπάμα σε τόσο χαμηλή εκτίμηση.

«Τα στρατεύματα των ΗΠΑ αριθμούσαν 1.000 άνδρες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και θα μπορούσαν να έχουν αποτρεπτική λειτουργία, αναφερόμενος στους 1.000 στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στα κράτη της Βαλτικής, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επιτρέψει η πυρηνική δύναμη αποτροπής των ΗΠΑ να καταστεί άνευ αντικειμένου. Οι Πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ χρονολογούνται από την εποχή του προέδρου Ρήγκαν και πριν. Δεν εκσυγχρονίζονται, ή ακόμα δεν συντηρούνται κατάλληλα, για να αποτρέψουν τους νέας γενιάς ρωσικούς και κινεζικούς προηγμένους πυρηνικούς πυραύλους. "

Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ έχουν μειωθεί σε "μερικές εκατοντάδες παλιές βόμβες που είναι αποθηκευμένες στη Γερμανία, ενώ η Ρωσία έχει τουλάχιστον 3.000 και ίσως και 20.000 τακτικά πυρηνικά όπλα." 

«Πολλά από αυτά φέρεται να είναι υψηλής τεχνολογίας τρίτης γενιάς πυρηνικά όπλα - όπως τα χειρουργικά, «καθαρά» πυρηνικά για το πεδίο της μάχης, που δεν παράγουν ραδιενεργό νέφος ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, βελτιωμένες κεφαλές νετρονίων και Super-EMP όπλα - που δεν υπάρχουν αντίστοιχα στην κληρονομιά των ΗΠΑ ως πυρηνική δύναμη αποτροπής ".

Ήταν επίσης δύσπιστος για την προσέγγιση του Λευκού Οίκου στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Η απάντηση του κ. Ομπάμα σε μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είναι η συμμετοχή του στην κλιματική αλλαγή; "αμφισβήτησε. Σύμφωνα με τον Pry, ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιείται ως ένα κοινωνικό πείραμα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την ισότητα των φύλων. 

Οι κακοί έχουν πάρει το μήνυμα, λέει, κι αυτός είναι ο λόγος που γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. "Ο πρόεδρος και η εθνική ομάδα ασφαλείας του είναι η συμμορία που δεν μπορεί να πυροβολεί κατ 'ευθείαν. Και μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια η ανικανότητα του Ομπάμα έχει εξαπλωθεί σαν καρκίνος σε ολόκληρο το σώμα των εθνικών θεσμών ασφαλείας των ΗΠΑ, "δήλωσε τελικά.

Στη συνέχεια κάλεσε «να αποκατασταθεί γρήγορα η αμερικανική δύναμη και ικανότητα μετά τον Ομπάμα, προκειμένου να επιβιώσει από την αυξανόμενη παγκόσμια κρίση που είναι η κληρονομιά του».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: