04 Δεκεμβρίου, 2015

ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Την πρώτη γέφυρα ηλεκτροδότησης της χερσονήσου της Κριμαίας εγκαινίασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά της διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Πούτιν ανακοίνωσε πως «έχουν ολοκληρωθεί οι γραμμές ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης, μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων».

Η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης γραμμής παροχής ενέργειας από την ενδοχώρα στη ρωσική χερσόνησο θα εξασφαλίσει την άμεση ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών της Κριμαίας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από τον ενεργειακό αποκλεισμό.

Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016, θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Κριμαίας, και θα εξαλειφθεί πλήρως η εξάρτηση της περιοχής από την Ουκρανία.

Από τις 22 Νοέμβρη η ηλεκτροδότηση της Κριμαίας γίνεται εκ περιτροπής με γεννήτριες, καθώς ακραίοι ουκρανοί εθνικιστές ανατίναξαν τους πυλώνες που στηρίζουν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία


Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάνταρ Νόβακ, επισημαίνουν ότι το αργότερο ως τις 20 Δεκέμβρη θα έχει τεθεί σε λειτουργία το μεγαλύτερο τμήμα της υποθαλάσσιας ρωσικής «ενεργειακής γέφυρας» στην Κριμαία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: