09 Δεκεμβρίου, 2015

ΙΣΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ;

 

Διαβάζοντας τον Ημερήσιο Τύπο διαπιστώνει κανείς ότι μόλις 10,4% μέσο όρο τηλεθέασης έκανε η τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.Το ποσοστό σε απόλυτα νούμερα αντιστοιχεί σε περίπου 453 χιλιάδες τηλεθεατές.

Τα ποσοστά είναι ακόμη χαμηλότερα σε ότι αφορά το νεανικό κοινό ηλικιών 15 - 44 όπου ο μέσος όρος διαμορφώνεται στο 5,7%. Στα επιμέρους στοιχεία αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στους τηλεθεατές άνω των 65 με 17,1% και το χαμηλότερο στις γυναίκες 15 - 24 με ποσοστό 2,4%.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού μεταδόθηκε προχθές στην prime time ζώνη, καθώς ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 22:00 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 23:30. Δεν θ’ αναφερθούμε, ασφαλώς, στα όσα έγραψαν εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα στο διαδίκτυο, αυτό το πανίσχυρο μέσο, ορισμένοι από τους νέους που τον είδαν. 

Κι ασφαλώς δεν συμφωνώ με τις ύβρεις που διατυπώνουν ορισμένοι στον Πρωθυπουργό της Χώρας. Ο σεβασμός είναι κάτι που επιβάλλεται.

Ας πούμε, όμως, μία αλήθεια:Οι συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε δημοσιογραφικές εκπομπές δεν κάνουν καλό. Τουναντίον. Αναγκάζουν τον τηλεθεατή να αποστρέφεται τις εκπομπές αυτές και μάλιστα με ηχηρό τρόπο! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό εμφανίστηκε στην ΕΡΤ για να δώσει συνέντευξη με πολύ μικρά ποσοστά τηλεθέασης! Μήπως χάσαμε κάπου το μέτρο κ. Τσίπρα; «Μέτρον άριστον» έλεγαν οι πρόγονοί μας. Κι όπως φαίνεται το είχαν μελετήσει σωστά!..

Πολύ φοβούμαι, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι χάσατε και σεις το μέτρο. Ενώ είστε ο ίδιος ο οποίος στο πρώτο κυβερνητικό συμβούλιο συνιστούσατε στους υπουργούς να μη βγαίνουν με το παραμικρό στην τηλεόραση, σεις κάνατε το ακριβώς αντίθετο.

Όχι απλώς βγαίνετε, αλλά παρά-βγαίνετε στην τηλεόραση και έχετε γίνει χειρότερος από τους υπουργούς, με αποτέλεσμα να ισχύει και για σας η γνωστή παροιμία: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτησες». Υπάρχει, όμως, ακόμη καιρός για περίσκεψη και περισυλλογή. Κανείς δεν γεννιέται μαθημένος.

Ακόμη περισσότερο ένας νέος σε ηλικία πρωθυπουργός, που κυβερνάει μία ιστορική χώρα με δύσκολους και απαιτητικούς πολίτες. Πολίτες που δεν θέλουν πολιτικούς που τρώνε λωτούς και γίνονται λωτοφάγοι. Και τα παθήματα πολλές φορές γίνονται μαθήματα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: