28 Νοεμβρίου, 2015

''ΠΑΓΩΝΕΙ'' ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 'SIEMENS'

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Siemens ξεκίνησε με το Τριμελές Εφετείο να ακούει την εκφώνηση της λίστας των 64 κατηγορουμένων. Δεν έπεφτε καρφίτσα στη δικαστική αίθουσα, με τους κατηγορουμένους να ανέρχονται στους τριάντα και να κάθονται στο εδώλιο. Δεκάδες δικηγόροι, μάλιστα, δηλώνουν ότι τους εκπροσωπούν, τόσο παρόντες, όσο και απόντες .

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν ο σύμβουλος πρώην του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, όπως επίσης και ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες.

Το τραπεζικό στέλεχος, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, βρέθηκε στο εδώλιο, ο οποίος, μάλιστα, κρατείται για την υποθέση των εξοπλιστικών. Εκεί βρισκόταν επίσης η Μάρια Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο. Απουσίαζε, τέλος, ο Φάνης Λυγινός. Να υπογραμμίσουμε ότι δεν κάθισε στο εδώλιο ουδείς εκ των Γερμανών που φαίνεται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση.

Παρ' όλα αυτά, όλοι εκπροσωπούνται από κάποιον Έλληνα δικηγόρο. Επίσης, τρεις από τους κατηγορούμενους έχουν αποβιώσει. Αξίζει, τέλος, να πούμε, ότι δυο εκ των κατηγορουμένων δεν έχουν προσλάβει δικηγόρο και έτσι το δικαστήριο σταμάτησε τη δίκη με σκοπό να τους διορίσει. Αυτό, μάλλον, θα αποτελέσει λόγο διακοπής η αναβολής της υπόθεσης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: