25 Νοεμβρίου, 2015

ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΟ ISIL ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ

 

Ο Συριακός Στρατός, η Εθνική Άμυνα Δυνάμεων και η Χεζμπολάχ είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν την θρυλική πόλη της Παλμύρας. Στοιχεία του Συριακού Αραβικού Στρατού, της Εθνικής Άμυνας Δυνάμεων και της Χεζμπολάχ, με τη βοήθεια των ιρακινών μαχητών της πολιτοφυλακής της Harakat Al-Nujaba, ξεκίνησαν μια επίθεση εναντίον θέσεων του ISIL στο βουνό αλ-Hayal στα νότια της Παλμύρας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars (FNA).

Την ίδια στιγμή, ο Συριακός στρατός συνέχισε την προέλαση κατά μήκος της εθνικής οδού Χομς-Ντέιρ αλ-Ζορ προς τα δυτικά προάστια της αρχαίας πόλης. Το FNA επισημαίνει ότι ο επόμενος στόχος τους πιθανόν να είναι μια πολυτελής βίλα που κατείχε προηγουμένως η βασιλική οικογένεια του Κατάρ και χρησιμοποιείται τώρα από το ISIL ως προκεχωρημένη βάση των επιχειρήσεών του και ως βάση κατάρτισης για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Με αυτά τα κέρδη, και με τη ρωσική αεροπορία έτοιμη να επιτεθεί στις δυνάμεις του ISIL, που κατέχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης και την αεροπορική βάση της Παλμύρας, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είναι πλέον έτοιμοι να εκτελέσουν μια τριπλή επίθεση εναντίον της κατεχόμενης πόλης. Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη προωθήσει ένα σημαντικό αριθμό στρατευμάτων, όπλων και εξοπλισμού στην Παλμύρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αναπόφευκτη μάχη, προσθέτει το FNA.

Η αρχαία πόλη της Παλμύρας είναι ένας τόπος μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους, που σήμερα ελέγχουν την πόλη, συγκλόνισαν τον κόσμο όταν λεηλάτησαν και κατέστρεψαν έναν αμέτρητο αριθμό από τα ανεκτίμητης αξίας ιστορικά αξιοθέατα στην Παλμύρα, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων ναών του Bel και του Baalshamin, όταν έπεσαν κάτω από τον έλεγχο των μαχητών της τζιχάντ τον Μάιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: