16 Νοεμβρίου, 2015

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ;

 

Χωρίς αμφιβολία η ανθρωπότητα πλέον βλέπει ότι ζει μέσα σε μία τροχιά αίματος και τυφλού μίσους από ορισμένους ανθρώπους που διεκδικούν αυτό που επιθυμούν με βία και τρομοκρατία εις βάρος αθώων και ανύποπτων συνανθρώπων μας, όπως έγινε χθες με το πολλαπλό χτύπημα στο Παρίσι.

Ασφαλώς και πρέπει να αρθούν τα αίτια που δημιουργούν αυτές τις φονικές επιθέσεις. Ως πότε όμως η ανθρωπότητα θα ζει με τον φόβο και τον τρόμο; Και ως πότε αθώα θύματα θα πληρώνουν το τίμημα της όποιας μισαλλοδοξίας ή του όποιου φανατισμού; Είναι ένα ερώτημα!..

ΑΣΦΑΛΩΣ και πάγωσε η Ευρώπη!..

Ασφαλώς και μάτωσε για μια ακόμη φορά το Παρίσι!..

Ασφαλώς και οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν για το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα!..

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις!.. Εκατόν εξήντα αθώοι άνθρωποι νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίες είναι ο απολογισμός του πολλαπλού τρομοκρατικού χτυπήματος που δέχθηκε χθες το Παρίσι την ώρα που διεξαγόταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του ιδίου του Γάλλου Προέδρου κ. Φρανσουα Ολλάντ!

Για ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. «Τούτη την ώρα ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Γαλλικό λαό, και συμπαραστεκόμαστε στη Γαλλική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει:

«Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας. Οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν αν καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν, αν μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις Αρχές μας. Αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη “φρούριο” μέσα στο οποίο θα ζουν φοβισμένοι λαοί.

Την τρομοκρατία και την βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα, στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες», τόνισε στο μήνυμά του για τον δοκιμαζόμενο γαλλικό λαό ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Χρέος μας όμως είναι και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων. Να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Στο δράμα των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι από τους ίδιους τρομοκράτες και πνίγονται στη Μεσόγειο θάλασσα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν, είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Γαλλική Επανάσταση», κατέληξε στο μήνυμά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός. Τις πολύνεκρες επιθέσεις καταδικάζει ολόκληρος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας, που δηλώνει συγκλονισμένος από όλα όσα διαδραματίστηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα Σύσσωμη σχεδόν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου γαλλικού λαού!.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενώ τον παρακάλεσε να τα διαβιβάσει και στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα συλλυπητήριά του επίσης εξέφρασε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Είμαστε συγκλονισμένοι με την απάνθρωπη αυτή τρομοκρατική ενέργεια που συνιστά πλήγμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό”.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στις οικογένειες των θυμάτων και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε tweet του ανέφερε ότι η σκέψη του είναι μαζί τους. «Αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό. Όλοι ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία».

Δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι είναι αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: