11 Νοεμβρίου, 2015

ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Οι σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, ίσως τελικά να μην είναι και οι καλύτερες, με τις ΗΠΑ να δείχνουν μάλλον επιφυλακτικές προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αθήνα, κίνηση η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες σχέσεις των δυο χωρών.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Τζον Κέρι είχε προγραμματίσει μια σημαντική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ως στόχο την προβολή της στήριξης των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων, αλλά και την συζήτηση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται στις έκτακτες εξελίξεις όσον αφορά το συριακό, αλλά και στην έκτακτη Σύνοδο η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στην Βιένη.

Παρά τις δηλώσεις των ΗΠΑ, οι πολιτικοί αναλυτές δείχνουν να έχουν άλλη άποψη σχετικά με τον πραγματικό λόγο της ακύρωσης Κέρι προς την Αθήνα. Λαμβάνοντας υπόψιν τις θεωρίες των αναλυτών, ο πραγματικός λόγος πίσω από την κίνηση των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, περί επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.

Όπως αναφέρεται, το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε αποφύγει να επισκεφθεί την Ελλάδα ύστερα από την κατάθεση του νομοσχεδίου του Νίκου Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Τέλος, οι αναλυτές τονίζουν πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός πως, η ανακοίνωση των ΗΠΑ ήρθε σχεδόν 24 ώρες πριν δοθεί στην δημοσιότητα η συνέντευξη του Γιάννη Πανούση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: