22 Νοεμβρίου, 2015

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!..

 

Κρίμα στην Επιτροπή σοφών!.. Κρίμα στα χαρτιά και τις σπουδές τους!.. Αλλά το είχε πει ο Βίσμαρκ: «Καθηγηταί τρεις και εχάθη η πατρίς»!.. Και αλίμονο σε κάθε λαό, που διαθέτει ανθρώπους σαν κι αυτούς!
 
Ανθρώπους που επιθυμούν την οικονομική εξαθλίωση του λαού!.. Ας πούμε κάτι που έρχεται σαν δίδαγμα των αιώνων: Τρεις είναι οι σημαντικότερες περιπτώσεις όπου μια πολιτική εξουσία παίρνει τον «γλυκό κατήφορο» της αφάνειας:Η ακολασία, η διαφθορά και η οικονομική εξαθλίωση. Διαλέγετε και παίρνετε!..

ΟΧΙ!.... Δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά την γνωστή κινηματογραφική ταινία «Ο Κατήφορος» της Φίνος Φιλμ, μια ελληνική και δακρύβρεχτη δραματική ταινία του 1961, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Τουλάχιστον η ταινία αυτή αγαπήθηκε πολύ από τον ελληνικό λαό, αφού, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έκοψε 161.331 εισιτήρια στους κινηματογράφους Α' προβολής Αθήνας και Πειραιά!

Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για τον κατήφορο που παίρνει με τόση ευκολία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κάθε πολιτική εξουσία μόλις αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Ένας κατήφορος που δεν έχει τελειωμό! Ένας κατήφορος που καταλήγει πάντα σε ένα άδοξο τέλος για τον πρωταγωνιστή.

Το να μιλήσουμε για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τις έκρινε ο λαός. Τις έστειλε εκεί που στέλνει κάθε φορά τους αποτυχημένους πολιτικούς, ιδιαίτερα όταν λαμβάνουν σκληρά, ανελέητα και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα εις βάρος του κοσμάκη!

Τι διαβάζουμε, για παράδειγμα, σήμερα; Με προσαρμογές –λέει ο «Ριζοσπάστης»- στα χρονοδιαγράμματα και με επικοινωνιακούς ελιγμούς, η κυβέρνηση προχωράει στα σχέδιά της για το Ασφαλιστικό, που βασικό στόχο έχουν να απαλλάξουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία και το κράτος από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους των «θεσμών», οι τελικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό. Επομένως, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των μέτρων.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας άφησε να διαρρεύσει ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι μεν στα προαπαιτούμενα για τη δόση, αλλά σε κάθε περίπτωση, η «μεταρρύθμιση» του συστήματος σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση είναι όρος για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης». Άλλωστε, στο τρίτο μνημόνιο προβλέπεται το νέο σύστημα να ισχύσει από 1/1/2016.

Δίνοντας μια εικόνα για το εύρος των αλλαγών που συζητάνε κυβέρνηση - κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό, ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε μετά την προχτεσινή συνάντηση ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές συντάξεων, χωρίς να έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για μία μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».

Τι προκύπτει από αυτή τη δήλωση; Πρώτον, ότι οι νέες περικοπές σε παλιούς και νέους συνταξιούχους είναι δεδομένες, με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. Αυτό που επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση, είναι να ντύσει τις παραπέρα μειώσεις με το μανδύα της «δικαιοσύνης», την οποία υποτίθεται ότι διασφαλίζει μέσα από τη συνολική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος που μεθοδεύει.

Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση προχωράει στη ριζική αναμόρφωση του συστήματος, η οποία θα γίνει με βάση το πόρισμα της «Επιτροπής σοφών» για το Ασφαλιστικό, ανεξάρτητα από το τι θα γκρεμίσει τώρα και τι θα αφήσει για αργότερα.

Επομένως, πέρα από τις μειώσεις των συντάξεων, η νέα επίθεση στην Ασφάλιση θα περιλαμβάνει με βεβαιότητα μέτρα που εξασθενούν κι άλλο τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος και το στοιχείο της αλληλεγγύης, όπως είναι και ο άξονας των προτάσεων που κάνει η «Επιτροπή σοφών»!..

Κρίμα!..... Κρίμα που ορισμένοι επιτρέπουν στον εαυτό τους να τους αποκαλούν… σοφούς, επειδή είχαν την «φαεινή ιδέα» να περικόψουν μισθούς και συντάξεις για να επιβιώσει το σύστημα και να διασφαλιστούν έτι περαιτέρω τα κεφάλαια των πλουτοκρατών της Χώρας μας, των «εχόντων και κατεχόντων».

Ακόμη και ο Χότζας, θέλοντας να κάνει αιματηρές οικονομίες, άφησε το γάϊδαρό του χωρίς τροφή, ώσπου διαπίστωσε το θάνατο του υπομονετικού τετραπόδου! Τέτοιο κεφάλι διαθέτουν οι … σοφοί;
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: