21 Νοεμβρίου, 2015

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ........

 

Τριπλό «πλήγμα» στην κυβερνητική συνοχή και διαφορετικά μηνύματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης που επέλεξαν να διαφοροποιηθούν με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δέχθηκε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Άγκυρα. Πρόκειται για τους βουλευτές Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Στάθη Παναγούλη και Νίνο Νικολόπουλο.

Τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του χθες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ρίχνουν στη μάχη τα τελευταία επικοινωνιακά τους όπλα και εστιάζουν την αντιπαράθεσή τους στο θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Λύση του Κυπριακού μέχρι τον Μάιο βλέπει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θέτει ως βασική προϋπόθεση ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα είναι μειοψηφία. Αποφασισμένος να μην παραδώσει την βουλευτική του έδρα εμφανίστηκε σήμερα ο βουλευτής ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση.

Η Χάσνα Αϊμπουλανσέν, η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα του Σαν Ντενί στο Παρίσι, δεν ήταν τελικώς καμικάζι, όπως δήλωσαν χθες Παρασκευή αστυνομικές πηγές. Τα θύματα κατά την αστυνομική έφοδο σε διαμέρισμα προαστίου του Παρισιού είναι τρία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής εισαγγελίας. Το τρίτο πτώμα που εντοπίστηκε, ανήκει σε γυναίκα.

Έληξε η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της πρώην γαλλικής αποικίας του Μάλι, όπου χθες το πρωί εισέβαλαν πυροβολώντας τζιχαντιστές, κρατώντας 170 ομήρους. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν ορισμένους, ωστόσο τουλάχιστον τρεις όμηροι - η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε άμεσα γνωστή- έχουν χάσει την ζωή τους. Έλληνας που βρισκόταν στο σημείο, περιγράφει στο BBC τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Το δίκτυο χάκερς «Anonymous» δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αναγγέλλει ότι θα μεταβεί στη Βοσνία–Ερζεγοβίνη, για να αντιμετωπίσει και εκεί κάθε τρομοκρατική απειλή.

Σε επείγουσα σύνοδο στις Βρυξέλλες συνέρχονται σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικων και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης «για να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή απάντηση» στη τζιχαντιστική απειλή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, που ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στην Ευρώπη,

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε σήμερα συγγνώμη από επτά γυναίκες οι οποίες διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με μυστικούς πράκτορες, χωρίς να γνωρίζουν την ιδιότητα των συντρόφων τους, κάτι που συνιστά «παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: