03 Νοεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Ανταποδοτική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο Τετάρτη το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και με Μητροπολίτες Μέλη της ΔΙΣ.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου σε ανταπόδοση της επίσκεψης που έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντηση, θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης

Επίσης την Παρασκευή το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο  και με όλους τους Μητροπολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που εισρέουν κατά χιλιάδες οι μετανάστες (Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λέρο κ.ά.) για να συνεργαστούν για το πρόβλημα των προσφύγων.

Μαζί με τους δημάρχους των περιοχών και εκπροσώπους άλλων φορέων (ΜΚΟ όπως η "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής κ.ά.) επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο και μία κοινή γραμμή τοπικής αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι πρόσφυγες που έρχονται καθημερινά κατά εκατοντάδες από τη Συρία και τις γύρω περιοχές.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: