09 Νοεμβρίου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Προκαλεί σκόπιμα Τουρκοκύπριος ιστορικός στην εφημερίδα «Kibris Postasi» με ένα κείμενο πρόκληση ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθεροποιητικός παράγοντας της Μεσογείου.

Λέει λοιπόν χωρίς αποδείξεις φυσικά ότι οι κρητικές επαναστάσεις, από το 1770 μέχρι και το 1897 αλλά η περίοδος της Κρητικής Πολιτείας, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά "σφαγές δεκάδων χιλιάδων οθωμανών από τους χριστιανούς", με τη βοήθεια, μάλιστα των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Είναι άραγε τυχαίο ότι τα λέει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Στον αντίποδα  πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ετοιμάζεται να βρεθεί, ο Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία. Πιθανότατα το ταξίδι του θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου και η ατζέντα τους θα περιέχει μείζονα θέματα, όπως το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Επέλεξε μια περίοδο, σχετικά δύσκολη αφού ο κ. Γιούνκερ, ασκεί σοβαρές πιέσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία για να πραγματοποιηθούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ενώ ταυτόχρονα η ίδια η κυβέρνηση δείχνει "με το δάχτυλο" την Τουρκία, ως υπεύθυνη για την κατάσταση των ελληνικών νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τουρκία, ετοιμάζεται να ορκιστεί, στα τέλη του μήνα, η νέα κυβέρνηση ενώ μέχρι τότε πρωθυπουργός παραμένει ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ανέβαλε την επίσκεψη του στην Ελλάδα η οποία είχε προγραμματιστεί στις 14-15 Νοέμβρη.

Εφόσον λοιπόν τις ίδιες ημερομηνίες, ο κύριος Τσίπρας αναμένεται να βρίσκεται στην Τουρκία, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και ΗΠΑ, από τη στιγμή που ο κ. Κέρι θα βρίσκεται στην Αττάλεια για τη σύνοδο του G20. 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε προ λίγων ημερών πως: «Θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μόνο εάν συμφωνήσουμε με την Τουρκία, οι δομές υποδοχής να είναι στην απέναντι πλευρά, έτσι ώστε να γίνεται η μετεγκατάσταση από τις τουρκικές ακτές και να μη διακινδυνεύει κανένας να χάσει τη ζωή του στα κρύα νερά του Αιγαίου». Τα συμπεράσματα δικά σας…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: