05 Νοεμβρίου, 2015

ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!..

 

ΕΓΙΝΕ κι αυτό!..Αν και ολίγον τι αναμενόμενον!..Λες και δεν υποψιαζόμαστε πώς αντιδρά το πολιτικό σύστημα όταν τα πράγματα στενεύουν πολύ και αναζητά τρόπους διεξόδου από το αδιέξοδο!

Μετά τα όσα γίνονται τελευταία με τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα και το «σύρε κι έλα» τόσων και τόσων υψηλόβαθμων προσωπικοτήτων στη Χώρα μας (Ολλάντ, Μοσκοβισί, Σουλτς κλπ), υποψιαζόμαστε ότι κάτι έπρεπε να ειπωθεί για ν’ αλλάξει η ατζέντα.

Βγήκε, λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και έριξε μία ακόμη επικίνδυνη και διπλωματικά άστοχη φραστική ρουκέτα, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να προκληθεί όλος αυτός ο σάλος που έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα!..

Πόση βαρύτητα έχουν, όμως, οι όποιες επιστημονικές απόψεις του και γιατί η λογική είναι πάνω από την επιστήμη; Ασφαλώς και διαφωνούμε με τον Φίλη. Διότι εδώ δεν μιλάμε παρά για κάτι ξεκάθαρο, μια Γενοκτονία των Ελλήνων, που αναγνώρισε ακόμη και η Βουλή των Ελλήνων το 1994!

Μια αναγνώριση στην οποία άλλωστε έχουν ήδη προβεί, εκτός από την Ελλάδα, και: η Κύπρος, η Αρμενία, 7 πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϊ, Κολούμπια, Νότια Καρολίνα, Γεωργία, Πενσυλβάνια, Κλίβελαντ και Ρόουντ Άιλαντ), το Σουηδικό κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας.

Η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας και πολλοί άλλοι διεθνείς φορείς, άλλο αν ορισμένοι, για δικούς τους λόγους, προτίμησαν να βγάλουν τις κορώνες που θέλουν να βγάζουν σε περίεργους καιρούς, έστω και αν με τις δηλώσεις τους οπλίζουν με επιχειρήματα την διπλωματική φαρέτρα των γειτόνων μας!

Δικαιολογημένη, λοιπόν, η οργή όλων των Ελλήνων Ποντίων των πανεπιστημιακών δασκάλων, των πνευματικών ανθρώπων και των καλλιτεχνών (Σαράντου Καργάκου, Χάρρυ Κλύνν, Αντώνη Ρέμου και τόσων άλλων), αλλά και όλων εκείνων που συντάσσονται κατά μυριάδες με το πλευρό των Ελλήνων του ξεριζωμένου Ελληνισμού του Πόντου και όχι μ’ εκείνη τη δράκα των ανθρώπων που αναζητούν πάντα μια ευκαιρία να προκαλέσουν κι αυτοί με τις δηλώσεις τους, ώστε να τους πάρει η κάμερα και να μη μένουν συνεχώς στο περιθώριο της δημοσιότητας (Πέτρος Τατσόπουλος και άλλοι).

Τι είπε, λοιπόν, ο Φίλης; Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Νίκου Χατζηνικολάου εάν ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης υιοθετεί ένα παλιότερο άρθρο του όπου υποστήριζε ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση από τους Τούρκους, ο Φίλης απάντησε: «Έκανα δήλωση πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος τις απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων.

Κάναμε διάκριση στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και στο φαινόμενο της γενοκτονίας». Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια».


«Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο κ Φίλης υποστηρίζοντας όμως, πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».

Μέχρι και η γνωστή μας κυρία Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια Ιστορίας στο ΑΠΘ και πρώην βουλευτής Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, έγραψε, για δικούς της λόγους, στο facebook: "Για την υπόθεση Φίλη, να θυμίσω στους φωτισμένους ανθρώπους αυτού του τόπου που σιωπούν, το ποίημα που έκανε διάσημο ο Μπρέχτ: "

Όταν ήρθαν να πάρουν... δεν αντέδρασα. Μετά ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου" .Το έχουν αυτό οι Έλληνες! Γνωρίζουν πώς να κάνουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Οπότε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός.

Ακόμη περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με Επιστήμονες και Ακαδημαϊκούς , αν και μια πληροφορία που έχουμε είναι ότι ο σημερινός υπουργός Παιδείας στερείται πανεπιστημιακού πτυχίου και – κατά συνέπεια μιας βάσιμης επιστημονικής άποψης, αν και ο γράφων σ’ αυτό το ζήτημα μπορεί να διατυπώσει πολλές απόψεις.

Τι σημαίνει, λοιπόν, Επιστήμη;
Ο όρος Επιστήμη είναι σύνθετος και παράγεται από τις λέξεις από + ίσταμαι. Ίσταμαι δηλαδή επί μέρους και όχι επί του όλου, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι θεωρούν ότι επιστήμη είναι η ορθολογική και μεθοδική έρευνα του επιστητού και το σύνολο των συστηματοποιημένων γνώσεων που προέρχονται από αυτή.

Όταν, λοιπόν, η επιστήμη ερευνά ένα μέρος και όχι το σύνολο του επιστητού (δεν είναι τυχαίος ο κατακερματισμός ή η διαίρεση της επιστήμης σε πολλούς άλλους ομοειδείς κλάδους ή τομείς) δεν μπορούμε να μιλάμε για την απόλυτη αλήθεια, αλλά για μέρος της αλήθειας αυτής!

Κατά συνέπεια ο επιστήμων όποια έρευνα και αν κάνει ή όποια επιστήμη διακονεί, δίδει λύσεις σε ένα μέρος της επιστήμης, που υπηρετεί και όχι στο σύνολο της επιστήμης αυτής! Εν προκειμένω, στο ερώτημα αν η καταστροφή των Ελλήνων του Πόντου ήταν Εθνοκάθαρση ή Γενοκτονία, η απάντηση είναι Γενοκτονία!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η «Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα», μια διαδικτυακή σελίδα πανεπιστημιακών και ακαδημαϊκών δασκάλων, δεν αναφέρεται καν στη λέξη εθνοκάθαρση (!!), ενώ για την γενοκτονία κάνει ειδική αναφορά και λέει ότι η λέξη σημαίνει «έγκλημα που διαπράττεται με σκοπό τη συστηματική εξόντωση μιας ομάδας ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο έθνος, στην ίδια φυλή ή στην ίδια θρησκεία»!

Για να κλείσουμε, λοιπόν, αυτό το θέμα, η επιστήμη είναι υποδεέστερη της λογικής διότι χωρίς λογική δεν υπάρχει επιστήμη! Και η λογική λέει ότι οι Έλληνες του Πόντου δοκίμασαν την σπάθα του Τούρκου, που εξόντωσε εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ψυχές σ’ αυτήν την απίστευτη θηριωδία, σ’ αυτήν την απίστευτη ανθρωποκτονία, σ’ αυτήν την απίστευτη γενοκτονία!


Έχουν δίκιο, λοιπόν, οι Πόντιοι της Γλυφάδας, οι οποίοι σε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας λένε ότι: «Οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων που συστηματικά και με σχέδιο από το 1914 έως το 1923 εξοντώθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς και τους Νεότουρκους στον μαρτυρικό Πόντο, θα στοιχειώνουν για πάντα τις ζωές και τις ψυχές των αρνητών της Γενοκτονίας και δεν θα βρουν ανάπαυση, μέχρι την τελική ηθική δικαίωση της μνήμης τους»!..

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: