28 Νοεμβρίου, 2015

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΝΑΥΑΓΗΣΕ

 

Σε ναυάγιο οδηγείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Η πρότασή του αυτή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας μάλιστα είπε στους πολιτικούς αρχηγούς των οποίων τα κόμματα κυβέρνησαν στο παρελθόν: «Έχετε το θράσος να λέτε οτι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο όταν επι ημερών σας έγιναν τέτοιες μειώσεις στις συντάξεις ; Αν δεν συνυπογράψετε το κοινό ανακοινωθέν θα είναι σα να θέλετε τη μείωση των συντάξεων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τις δύο επιτροπές για ασφαλιστικό και συνταγματική αναθεώρηση. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είπαν όχι στην επιτροπή για ασφαλιστικό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπαν όχι και στην επιτροπή για το Σύνταγμα. 

Ο Βασίλης Λεβέντης και ο Πάνος Καμμένος είπαν ναι και στις δύο επιτροπές.Πλέον γίνεται διαβούλευση για το αν θα υπάρξει ανακοινωθέν που θα διατυπώνεται ως κοινή θέση όλων , να μην μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: