09 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ VW ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

 

Έφοδο στη Volkswagen έκαναν Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτενείς έρευνες στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και σε αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ, στόχος αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν έγγραφα και αποθηκευμένα δεδομένα που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση της παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών καυσαερίων στα αυτοκίνητα με ντίζελ.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τρεις εισαγγελείς με τη βοήθεια της υπηρεσίας εγκληματικών ερευνών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας. Μπροστά στην επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου θα βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, Μάικλ Χορν, ο οποίος, σύμφωνα με γραπτή κατάθεση που έχει ήδη υποβάλλει, παραδέχεται πως γνώριζε για το παράνομο λογισμικό εδώ και 1,5 χρόνο!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα «Την άνοιξη του 2014…μου είπαν ότι υπήρχε μια πιθανή μη συμμόρφωση στις εκπομπές ρύπων που θα μπορούσε να διορθωθεί». Τονίζει, επίσης, πως ενημερώθηκε ότι "οι μηχανικοί της εταιρίας θα συνεργάζονταν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιλύσουν το θέμα», χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει αυτούς που τον ενημέρωσαν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: