03 Οκτωβρίου, 2015

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ MΥΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

 

Πίσω από μια πρόσφατη έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, χτυπάει ο κώδωνας του συναγερμού. Αν τα πράγματα παραμείνουν με τους σημερινούς ρυθμούς, και χωρίς μια μείζονα αναπροσαρμογή,   η Μέση Ανατολή θα βρεθεί στο έλεος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλες οι χώρες της περιοχής υποφέρουν από αυτήν την ευθραυστότητα της λεγόμενης σταθερότητάς τους, είτε μέσω μιας κατάρρευσης είτε μιας εκρηκτικής κατάστασης. Η έκθεση επισημαίνει ότι η κλιμάκωση του ανταγωνισμού της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν, η οποία φαίνεται, προς το παρόν, χωρίς τέλος, οφελεί  την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι ενδιαφέρον ότι  αποσπάσματα της μυστικής έκθεσης που εστάλησαν  σε ορισμένες αραβικές χώρες,  από την Angela Merkel αλλά μάλλον και σε άλλους ηγέτες, αναφέρουν ότι η οργάνωση κατά το παρελθόν έτος διευρύνθηκε σε επίπεδο λαικής βάσης   μεταξύ 10% και 15%, πριν ακόμα υπάρξει οποιαδήποτε επίδραση της ψυχολογίας από τις ενέργειες του διεθνούς συνασπισμού και ότι συνεχίζεται η απορρόφηση της  ιδεολογικής και επιχειρησιακής δράσης της οργάνωσης.

Η έκθεση διασταυρώνεται και από  τις εκθέσεις άλλων μυστικών υπηρεσιών,  όπως της Ρωσίας και της Κίνας. Συμπληρωματικά αναφέρουν ότι αυτό που συνέβη στη Βαγδάτη και στην Ράκκα αλλά και σε άλλες πόλεις του Ιράκ και της Συρίας, πραγματοποιήθηκε ώστε να υπάρχουν κέντρα-πρωτεύουσες της οργάνωσης που θα παρέχουν τεράστιες επίγειες δυνάμεις σε όποιο μέτωπο χρειασθεί και ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για τις εκστρατείες τους.

Μέχρι στιγμής, έχει διαρρεύσει από περιφερειακούς φορείς της Τουρκίας ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από μελέτη συμβούλων της τουρκικής Προεδρίας εκποίησε δημόσια περιουσία και παραδόθηκαν στους βοηθούς  του Μπαγκάντι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Η Περιφερειακή αρχή αφού διαπίστωσε ότι γίνεται λόγος για αστρονομικά ποσά , με δέουσα προσοχή πλησίασε ευαίσθητες πηγές και έμαθε συναρπαστικές πληροφορίες για τις τουρκικές συναλλαγές με την «Daesh» .

Οι εκθέσεις που συγκέντρωσε από τις τουρκικές μυστικές πληροφορίες επικεντρώνονταν στην ανάγκη του τερματισμού της  σύγκρουσης μεταξύ Σαουδαράβων και  Ιρανών,  που έχει προκύψει μέσω του πολέμου της Συρίας. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο στον οποίον οι Σαουδάραβες αισθάνονται ότι η θρησκευτική επιβίωσή τους θα διασφαλισθεί μέσω μιας γεω-πολιτικής επιρροής που πρέπει να εξαντλήσει τα όριά της στη Μέση Ανατολή, καθώς  οι Ιρανοί δυείσδυσαν στη Μέση Ανατολή, μέσω των  ακτών της Μεσογείου  τον τρίτο αιώνα π.Χ.

Αναφέρουν επίσης ότι ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης ακόμα και με την συνδρομή άλλων αραβικών χωρών αλλά και του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε για να λάβουν γνώση όλες οι περιφερειακές δυνάμεις  ότι στα εδάφη τους θα κυριαρχεί η Σαουδική φυλετική και θρησκευτική  οντότητα.  Ακόμα λένε,  ότι το Ιράν, έχει θέλει τη Συρία για να  αποτελεί έναν  πόλο του στην Μ. Ανατολή και ως εκ τούτου το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να το θρυματίσει τη γη της Συρίας, σε ζώνες »των αγωνιστών που θεωρούν ότι το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και να σκορπίσουν κατά τον αγώνα τους τον θάνατο ως τον τέλειο τρόπο απόλαυσης  του Παραδείσου!»

Αποτελεί μάλλον αντικείμενο διπλωματικής και πολιτικής διαπραγμάτευσης το  δεδομένο ότι Σαουδάραβες   «καθάρισαν» το έδαφος στην Υεμένη,-με συνδρομή και άλλων αραβικών κρατών όπως της Αιγύπτου αλλά και του Ισραήλ- ενώ και οι Ιρανοί που δεν διέθεταν  την πρωτοβουλία στη Συρία, βλέπουν την παρέμβαση της Μόσχας ως σωτήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: