07 Οκτωβρίου, 2015

ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 
 Τελικά τι θα γίνει με τις νέες χώρες Άγιοι Πατέρες;
Οι Ιεροί Κανόνες ωρύονται!

«Ει τις βασιλικής εξουσίας εκαινίσθη πόλις, ή αύθις καινισθείη, τοις βασιλικοίς και δημοσίοις τύποις και η των εκκλησιαστικών πραγμάτων τάξις ακολουθείτω». (Καν. 38ος Πενθέκτης Οικ. Συν.).

Αλήθεια τι θα γίνει, άγιοι πατέρες, με τις αμφισβητούμενες, Εκκλησιαστικά και Εθνικά, κακώς - κάκιστα, αναφε­ρόμενες νέες χώρες; Θα τις αφήσουμε εισέτι αμφισβητούμενες, μέχρι που να τις χάσουμε τελικά, και να περιορίσουμε την ένδοξη χώρα μας στα όρια που απαιτεί το ανθελληνικό και αιρετίζον Φανάρι; Οφείλετε, να το προσέξετε πολύ το μείζον αυτό Εκκλησιαστικό και Εθνι­κό θέμα.

Οι Οικουμενικοί Θείοι και Ιεροί Κανόνες, ά­γιοι πατέρες, είναι λίαν σαφείς και κατηγορη­ματικοί, ότι «τοις πολιτικοίς και δημοσίοις τύποις, και των εκκλησιαστικών παροικιών η τάξις ακολουθείτω» (Καν. 17ος Δ' Οικ. Συν.). Οι Ιεροί Κανόνες δεν ορίζουν ποσώς, ότι πρέ­πει να ζητηθεί η υπαγωγή τους σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όχι, γιατί η υπαγωγή τους αυτή είναι δεδομένη, «...και μηδέν μετέχειν επ' αυταίς τους πρώην μητροπολίτας, διαλαμ­βάνει και ταύτα ρητώς... καν τη παροικία ε­πισκόπου μάλλον εγγίζη, ου εκδικήσει ταύτην, αλλά τοις πολιτικοίς και δημοσίοις τύποις επακολουθήσει και η τοιαύτη πόλις... μονονουχί τούτο των Πατέρων λεγόντων, ό­τι επί τη βασιλική εξουσία ανππίπτειν ου δυ­νάμεθα», (ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΚΑ­ΝΟΝΩΝ, Γ. ΡΑΛΛΗ - Μ. ΠΟΤΛΗ, τόμος Β', σελίδα 392-395, σχόλια Βυζανπνών Κανονο-λόγων, ΖΩΝΑΡ - ΒΑΛΣ - ΑΡΙΣΤ.).

Τούτο σημαίνει, ξεκάθαρα, άγιοι πατέρες, ό­τι το υπονομεύον, (ως φαίνεται;) την Ορθόδο­ξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία μας, και την Χώρα μας Φανάρι, δεν δικαιούται ποσώς να ισχυρί­ζεται, ότι έχει δικαιώματα επί των Επαρχιών Μακεδονίας Δυτικής Θράκης και εκείθεν, στηριζόμενο στην αντι/Κανονική, και Εκκλη­σιαστικά και Εθνικά εντελώς ανυπόληπτη Πράξη του 1928.

Τούτο αποδεικνύει η άμεση απόφαση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος, επί Αρχιεπισκόπου Χρυσ. Παπαδο­πούλου, όταν έλαβε γνώση της απαράδεκτης Πράξης του αδίστακτου Φαναριού, ότι «οι Μητροπολίτες Μακεδονίας - Θράκης ουδε­μία σχέση να έχουν με το Φανάρι».

Συνεπώς, άγιοι πατέρες, πρέπει να εφαρμό­σετε, εδώ και τώρα, την απόφαση αυτή, που εκδόθηκε άμα τη λήψει της απαράδεκτης Πα­τριαρχικής Πράξεως του 1928, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή είναι η μόνη θέση της Αυτο­κέφαλου Εκκλησίας μας, και της Χώρας μας, και τούτο να γίνει τώρα, πριν είναι αργά και κλάψουμε στο αίμα...

Πρεσβύτερος
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΛΛΑΣ
Ορθόδοξος Θεολόγος -Εκκλησιαστικός Συνήγορος






Δεν υπάρχουν σχόλια: