04 Οκτωβρίου, 2015

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ!..

 
Δεν μας έπιασε ξαφνικά γλωσσοδέτης λέγοντας το περιβόητο εκείνο: «Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας ο τζιτζιμιτζιχότζιρας, ανέβηκε στην τζιτζιριά στη μιτζιριά στη τζιτζιμιτζιχοτζιριά, να κόψει τζίτζιρα μίτζιρα τζιτζιμιτζιχότζιρα»!..Τις υποψηφιότητες διαβάσαμε για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας από τον πιο νεαρό σε ηλικία, μόλις 37 ετών, που λέγεται Τζιτζικώστας, τον άλλο νεαρό, που λέγεται  Άδωνις και όπως έλεγε ο αδελφός του…τσίριζε πολύ όταν ήταν μικρός, κι αρχίσαμε λίγο να χαμογελάμε άδολα και ανυπόκριτα, αφού για κάθε υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας όλο και κάτι χιουμοριστικό λέγεται, όλο και κάτι εύθυμο ακούγεται ή γράφεται.

Ας αφήσουμε όμως το χιούμορ και ας μιλήσουμε σοβαρά, διότι η διαφορά μεταξύ αστείου και σοβαρού είναι μονάχα ο συνδετικός σύνδεσμός «και», χωρίς να μεσολαβεί τίποτε άλλο.Έτσι, λοιπόν, μετά τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη που κατέθεσε την υποψηφιότητά του οι άλλοι δύο διεκδικητές Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, εισήλθαν και τυπικά στην κούρσα, καθώς η σχετική λίστα υπογραφών κατατέθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καθώς  και η τέταρτη υποψηφιότητα, του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ας μοιραστούμε, όμως, κάτι που είπαν οι υποψήφιοι, αρχίζοντας από τον Μεϊμαράκη, ο οποίος, παρουσιάζοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη δική του διακήρυξη, επέμεινε στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας του κόμματος, με τον ίδιο σε ρόλο εγγυητή. 

Ενισχύοντας την εικόνα του πιστού στρατιώτη της παράταξης που ήρθε η ώρα να ηγηθεί, ο Μεϊμαράκης απέρριψε κάθε σενάριο περί συνεννοήσεων, σημειώνοντας ότι η απόφαση να είναι υποψήφιος είναι δική του, «δεν είμαι προϊόν συνεννόησης ή παρασκηνίου». Σχολίασε δε, με ύφος που εξέπληξε, ερώτημα εάν είχε επικοινωνία με τους κκ Καραμανλή ή Σαμαρά πριν από τη ανακοίνωση:«Συνομιλώ με όλους και τους τιμώ όλους, δεν μου το ζήτησαν, δεν τους το ζήτησα και δεν μιλήσαμε...». Κι αυτό κάτι σημαίνει!..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα 50 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά μου. Προσβλέπω σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους μου για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ ότι από τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό».

Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ των στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Μητσοτάκη περιλαμβάνονται οι δύο ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γ. Κύρτσος, εκπρόσωποι από το χώρο της αυτοδιοίκησης και της αγοράς, επικεφαλής νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κι ας έλθουμε τώρα στον νεαρό Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, του οποίου το βάρος πέφτει σε στελέχη της νεότερης γενιάς - και όχι μόνο. Όπως γράφεται, μέσα στις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και στελέχη της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα αλλά και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με τη στήριξη της Ν.Δ.

Στις δηλώσεις, του ο. Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε πως «αυτό που βιώνει η χώρα δεν είναι απλά μια κρίση, είναι παρακμή. Η απογοήτευση των πολιτών δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά, αλλά και με την έλλειψη οράματος. Χρειαζόμαστε άλλη νοοτροπία, τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και κυρίως ένα κράτος που να λειτουργεί, μια Δημοκρατία νέα».

Προσέθεσε, δε, ότι αυτές είναι οι μάχες της επόμενης περιόδου και «γι' αυτές τις μάχες καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της παράταξης. Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου, για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες. Τολμάμε να ελπίζουμε»!

Στο σημείο αυτό πρέπει να σχολιάσω κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό: Απ’ όλες τις υποψηφιότητες για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα να επισημάνω κάτι, που ίσως δεν τόνισαν με έμφαση όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι: Την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Για την ενίσχυση της αλληλοϋποστήριξης αυτών των γενεών, που κάποιοι θέλησαν να διασπάσουν, είτε ενισχύοντας απόψεις θεωρητικών του μίσους μεταξύ όλων των κατηγοριών της ήδη καταπονημένης κοινωνίας, είτε προωθώντας στη Βουλή γραφικούς ανθρώπους του ακραίου και μισάνθρωπου φιλελευθερισμού, που στόχο έχουν τις περικοπές μισθών και συντάξεων και όχι τον περιορισμό των προνομίων όλων σχεδόν των πλουσίων και χλιδάτων της Εκάλης.

Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν είναι πολιτική, αλλά βαρβαρότητα!.. Κι αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας!..




Δεν υπάρχουν σχόλια: