14 Οκτωβρίου, 2015

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

«Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικούς εταίρους μας και τους καλούς μας φίλους. Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια, καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς και οικονομικούς εταίρους μας.

Αρκεί να δει κανείς τον τομέα κατασκευών, όπου τα τελευταία χρόνια οι συναλλαγές φτάνουν δισεκατομμύρια. Δώδεκα δισεκατομμύρια έχουν αξιοποιήσει οι τουρκικές επιχειρήσεις μόλις πρόσφατα στον τομέα των κατασκευών», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Πούτιν διευκρίνισε πως η Ρωσία προμηθεύει μεγάλο όγκο ενεργειακών πόρων στην Τουρκία, ενώ οι δυο χώρες προωθούν μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, όπως ανέφερε το RIA Novosti.

«Ας καταλάβουμε λοιπόν πως πρέπει να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας και στον αγώνα ατά της τρομοκρατίας. Σήμερα η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το κουρδικό ζήτημα και με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Κατανοούμε όλες τις ανησυχίες αυτές και, φυσικά, είμαστε πρόθυμοι να τις λάβουμε υπόψη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Σήμερα προωθούμε επαφές και σε στρατιωτικό επίπεδο», κατέληξε ο πρόεδρος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: