24 Οκτωβρίου, 2015

ΡΩΣΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΗΠΑ

 

Άκρως σαρκαστικές οι διαθέσεις του πρεσβευτή της Ρωσίας στη Βρετανία, για το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στο Ιράκ να διαλέξει Ουάσινγκτον ή Ρωσία για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το σχολίασε ειρωνικά ενώ αστειεύτηκε με στιγμιότυπο της ταινίας «Η απόδραση του Χάρολντ και του Κουμάρ από το Γκουαντάναμο» (πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Καλ Πεν και Κούμαρ Πατέλ, ο οποίος με ψεύτικη γενειάδα, περούκα και τουρμπάνι πάνω σε ένα αεροπλάνο και κάνει πλάκα ότι είναι τρομοκράτης).

Θα δώσει, ο στρατηγός και επικεφαλής των Κοινών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, Τζόζεφ Ντανφορντ μία επιλογή στον Ιρακινό πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, γιατί θα ήταν αδύνατο η Ουάσινγκτον να στηρίξει το Ιράκ αν οι Ρώσοι επιχειρούν εκεί.Οι ΗΠΑ απειλούν να σταματήσουν να βοηθούν το Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους εάν η Βαγδάτη ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία. 

Οι τρομοκράτες πρέπει να χαίρονται», κατέστησε σαφές ο Ρώσος διπλωμάτης. Μέσω Twitter απάντησε ο Καλ Πεν και με εικόνα του Ρώσου Ιβάν Ντράγκο από την τνία "Ρόκι". Για το τέλος, το περιοδικό Foreιgn Policy γράφει: «Είναι ο Καλ Πεν τρομοκράτης; Αυτός ο Ρώσος διπλωμάτης φαίνεται να το πιστεύει». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: