15 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik αναφέρει την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στην άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να δεχτεί ρωσική αντιπροσωπεία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει επικρίνει τη ρωσική προσέγγιση, αρνούμενος να συνεργαστεί.

«Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πώς οι Αμερικανοί εταίροι μας μπορούν να επικρίνουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Συρία, ενώ οι ίδιοι αρνούνται τον απευθείας διάλογο». δήλωσε ο Πούτιν από την πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν, σχολιάζοντας την άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να δεχτεί την ρωσική αντιπροσωπεία προκειμένου οι δύο χώρες να συζητήσουν το θέμα της συριακής κρίσης.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν πρόκειται να συζητήσουν εκτός αν η Ρωσία ακολουθήσει την αμερικανική ηγεσία και σταματήσει να βοηθά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Θεωρώ ότι αυτή η θέση είναι μη εποικοδομητική. Η αδυναμία αυτής της θέσης βασίζεται στην αδυναμία της στρατηγικής. Απ΄ ότι φαίνεται, οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν» , τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η εκδίωξη των Χριστιανών συνεχίζεται και οι Χριστιανοί στη Συρία κάνουν δραματική έκκληση στη Δύση να κινητοποιηθεί άμεσα καθώς κινδυνεύουν από τζιχαντιστές μισθοφόρους. Την έκκληση απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος στο Χαλέπι, Ζαν Κλεμέν Ζαμπάρ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ήδη χιλιάδες στρατιώτες του Ιράν βρίσκονται στη Συρία και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις μαζί με το στρατό της Συρίας και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάζ για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από το Χαλέπι.

Στη Λαττάκεια της Συρίας βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμενων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Κασάμ Σουλειμανί, μαζί με μαχητές και υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: