04 Οκτωβρίου, 2015

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

 

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία, αφού οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες εξαπολύουν επιθέσεις και απειλές εναντίον των Χριστιανών, φτάνοντας τους σε σημείο να εγκαταλείπουν την Ευρώπη για να επιζήσουν. Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, έφερε στο φως της δημοσιότητας αρκετές μαρτυρίες Χριστιανών για την κόλαση που ζουν:

Ο Σαΐντ είναι Χριστιανός που έφυγε από το Ιράν μετά την σύλληψη του αδελφού του. Μένει σε ένα καταφύγιο στο Βρανδεμβούργο μαζί με Σύριους σουνίτες. «Νόμιζα ότι θα μπορούσα να ζήσω με θρησκευτική ελευθερία εδώ. Αλλά μόλις πω ότι είμαι Χριστιανός σε ένα καταφύγιο δέχομαι απειλές θανάτου. Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, με ξυπνούσαν από τα ξημερώματα και με ανάγκαζαν να φάω και να πιω πριν την ανατολή του ηλίου. Αν αρνιόμουν μου με έλεγαν παλιάνθρωπο και άπιστο. Έφτυναν πάνω μου και μου φέρονταν σαν ζώο. Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν!», δηλώνει.

Ο πάστορας που είναι υπεύθυνος για τους Χριστιανούς της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, Gottfried Berlin Martens αναφέρει: «Οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι κάνουν τους νόμους. Ισχυρίζονται ότι όπου και αν βρισκόμαστε, πρώτα βάζουμε το νόμο της σαρία. Οι Χριστιανοί δεν τολμούν καν να προετοιμάσουν τα γεύματα τους στις κοινόχρηστες κουζίνες.Αν δεν προσεύχεσαι πέντε φορές την ημέρα προς την κατεύθυνση της Μέκκας σε κακομεταχειρίζονται.Οι Σταυροί στο λαιμό απαγορεύονται. 

Οι χριστιανοί αναρωτιούνται πότε αυτοί οι φανατικοί μουσουλμάνοι θα φύγουν από τα καταφύγια. Θα πρέπει οι Χριστιανοί να κρύβονται στο μέλλον;». Ακόμα ένας νεαρός Σύρος κάνει λόγο για τις απειλές που έχει δεχθεί στο καταφύγιο του Giessen: «Φωνάζουν στίχους από το Κοράνι και συνθήματα που καλούν για αποκεφαλισμό. Δεν μπορώ να μείνω εδώ. Είμαι Χριστιανός».

Σύμφωνα με τον Max Klingberg (Διεθνής Εταιρία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί ιδιαίτερα σπέρνουν τον τρόμο στα καταφύγια. Δηλώνει πως: «Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έρχονται εδώ σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Είναι μια ψευδαίσθηση. Πολλοί πρόσφυγες εδώ είναι πιο θρησκευόμενοι από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Χριστιανοί και Yazidis είναι τα πρώτα θύματα. Για τους Μουσουλμάνους που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, υπάρχει σχεδόν 100 % πιθανότητα να δεχτούν επιθέσεις».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: