18 Οκτωβρίου, 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ-ΟΥΝ

 

Η Βόρεια Κορέα αποτελεί θέμα συζήτησης της διεθνούς κοινότητας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς το δικτατορικό καθεστώς της δυναστείας Κιμ, είναι γνωστό για τις παράλογες απαιτήσεις του προς τον λαό της Κορέας.

Λέγεται ότι οι ενδείξεις λατρείας που διαδίδουν τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας δεν είναι παρά μια γιγαντιαία προπαγάνδα του καθεστώτος, το οποίο εξαναγκάζει το λαό να προβαίνει σε εκδηλώσεις λατρείας «του ανώτατου ηγέτη», παρουσιάζοντας μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Την πραγματική όψη της χώρας έρχεται να παρουσιάσει πρώην μέλος του στρατού της Βορείου Κορέας, μέσα από μια συγκλονιστική συνέντευξη. Συγκεκριμένα, ο άνδρας αποτέλεσε μέλος του στρατού για είκοσι χρόνια αποφάσισε να αυτομολήσει στη Νότιο Κορέα, την οποία ενημέρωσε για το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στην γειτονική χώρα.

«Αν δεν γίνεις θερμός χειροκροτητής και δεν ζητωκραυγάζεις το δικτάτορα απλά καταλήγεις νεκρός με κάποιο τρόπο» αναφέρει σε συνέντευξη του στη βρετανική Daily Mail, ενώ προσθέτει πως έχει γίνει συχνά μάρτυρας εκτελέσεων για αιτίες τόσο ασήμαντες όπως το να παρακολουθεί κανείς το «λάθος» πρόγραμμα στην τηλεόραση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: