20 Οκτωβρίου, 2015

Ο "ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Δεδομένου ότι η Ρωσία συνεχίζει να εμβαθύνει την στρατιωτική εμπλοκή της στη Συρία, η σύγκρουση λαμβάνει ολοένα και περισσότερο θρησκευτικές διαστάσεις. Στην φωτογραφία, επίσκοπος της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας ευλογεί ρωσικους πυραύλους που προορίζονται για αεροπορικές επιδρομές εναντίον Σύρων ανταρτών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επίσκοπος ευλογεί τον πύραυλο πριν τοποθετηθεί στο ρωσικό αεροσκάφος.Η ευλογία των πυραύλων πραγματοποιείται μετά την δήλωση του Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κυρίλλου οτι η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, η οποία γίνεται εναντίον των ανταρτών που είναι κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ, είναι “ιερός πόλεμος”.

“Η Ρωσία έλαβε μια υπεύθυνη απόφαση να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για την προστασία του συριακού λαού από την τυραννία των τρομοκρατών", δήλωσε ο Κύριλλος. Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία έχει διεξάγει υψηλό αριθμό αεροπορικών επιδρομών κυρίως εναντίον εθνικιστικών ανταρτών, με κάποιες επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μόσχα έχει αφήσει να εννοηθεί οτι θα είναι στην χώρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετακινήθηκε έχουν μεγάλες προμήθειες των αεροσκαφών, δεξαμενές, πυρομαχικά, τραγουδιστές και χορευτές κάνοντας ακόμη και για ψυχαγωγία στη Συρία. Η Μόσχα έχει δηλώσει οτι η παρέμβαση της έχει ως στόχο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όπως φαίνεται

Ο χάρτης των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία


Τι έχουν βομβαρδίσει οι Ρώσοι από τις 30 Σεπτεμβρίου ως και τις 16 Οκτωβρίου στη Συρία ,αποτυπωνεται στον χάρτη. Με μια ματιά μπορείτε να διαπιστώσετε ποιοι ήταν οι στόχοι στους οποίους επιτέθηκαν τα αεροσκάφη των Ρώσων και τα αποτελέσματά τους. Ο χάρτης προέρχεται από το Institute for the study of war (ISW).

Το αναφέρουμε γιατί παρατηρούμε ότι η μαζικότητα των βομβαρδισμών επικεντρώνεται σε περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις οι οποίες μάχονται κατά του Άσαντ . Η Ρωσία δεν αποδέχεται ότι βομβαρδίζει κυρίως αυτούς και λιγότερο τους τζιχαντιστές, όπως την κατηγορεί η Δύση.Το βέβαιο είναι ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτή που υποτίθεται ότι έκαναν οι δυτικοί τους τελευταίους μήνες.

Επίθεση σε φάλαγγα:
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροσκάφη βομβάρδισαν φάλαγγα 16 οχημάτων που είχε αναχωρήσει από τη Ράκα και κατευθυνόταν προς την επαρχία Χάμα. Το Παρατηρητήριο, δεν έχει προσδιορίσει την προέλευση των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν την επιδρομή. 

 

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν διαβεβαίωσε ότι δεν ανήκαν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του Ι.Κ., στον οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 30 χώρες. Απανθρακωμένα πτώματα τζιχαντιστών κείτονται στον τόπο της επιδρομής, πρόσθεσε.












Δεν υπάρχουν σχόλια: