30 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ

 

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά όπλων έχει αυξηθεί πρόσφατα, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού έχει αισθητά αυξηθεί τελευταία, παρόλο που η σφαίρα αυτή ήταν και παραμένει αρκετά ανταγωνιστική», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της επιτροπής για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με τις ξένες χώρες.

«Αυτό έγινε αισθητό από τις επιχειρήσεις μας στον αμυντικό τομέα που αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό από ορισμένες δυτικές εταιρείες και χώρες φέτος», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε:«η εργασία σε συνθήκες κυρώσεων με πολιτικά κίνητρα είναι δύο φορές πιο δύσκολη». «Φυσικά, η κατάσταση αυτή δεν είναι μοναδική», σημείωσε ο Πούτιν. Πάνω από 50 δισ. δολάρια οι παραγγελίες για την ρωσική αμυντική βιομηχανία

Το βιβλίο παραγγελιών της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας υπερβαίνει τα 50 δισ. δολάρια ανέφερε ο Πούτιν. «Η Ρωσία συνεχίζει να αλληλοεπιδρά με ξένες χώρες στον στρατιωτικό και τεχνικό τομέα. Το βιβλίο παραγγελιών των εταιρειών μας υπερβαίνει τα 50 δισεκατομμύρια», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης. Το σχέδιο της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού το 2015 έχει τηρηθεί στο 70% από την 1η Οκτωβρίου, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα υποκατάστασης των εισαγωγών στην αμυντική βιομηχανία, πρόσθεσε ο Πούτιν και εξήγησε ότι οι Ρώσοι κατασκευαστές γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητοι από την παράδοση των εισαγόμενων εξαρτημάτων. «Με μια λέξη, οι εξαγωγείς μας στρατιωτικών προϊόντων επιβεβαιώνουν τη φήμη των υπεύθυνων εταίρων», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν ζήτησε για την ενεργό προώθηση της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας στις περιφερειακές αγορές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε για την πιο ενεργή προώθηση στις περιφερειακές αγορές της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας. 

«Φυσικά, θα πρέπει όχι μόνο να διατηρήσει τις σχέσεις με βασικούς εταίρους, αλλά και να κάνει πιο ενεργές προσπάθειες για την προώθηση της εγχώριας παραγωγής στις περιφερειακές αγορές, χρησιμοποιώντας ευέλικτες επιλογές πληρωμής, να ξεκινήσει διεπαγγελματικά και μοντέρνα σχέδια υλικοτεχνικής υποστήριξης», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ξένων χωρών.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι «είναι ζωτικής σημασίας η διασφάλιση περαιτέρω προσθηκών στο χαρτοφυλάκιο παραγγελιών στο στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, η διεύρυνση της συνεργασίας, πρώτα απ 'όλα, στη σφαίρα της κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού και η εκπαίδευση ξένων ειδικών στην συντήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού». Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ευκαιρίες που παρέχονται από τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και τα σαλόνια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως η παρουσίαση στρατιωτικού εξοπλισμού αιχμής σε αυτές τις εκθέσεις.

«Το 2015, τέτοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία και τις παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 60 χώρες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική, Νότια και Νοτιοανατολική Ασία», δήλωσε ο Πούτιν.¨ «Έπειτα από συνομιλίες με τους ξένους αγοραστές, μεγάλες συμβάσεις υπεγράφησαν στις προμήθειες εξοπλισμού της αεροπορίας και των τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και τα συστήματα αεράμυνας.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν στο MAKS-2015 ξεπερνούν σε αξία τα 350 δισεκατομμύρια ρούβλια», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν είπε ότι είναι απαραίτητο να «αναλυθεί η εμπειρία των άλλων χωρών εξαγωγέων στη στρατιωτική-τεχνική σφαίρα και να ληφθούν τα καλύτερα στοιχεία προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση του επιπέδου και της ποιότητας της συνεργασίας μας με τις χώρες από όλες τις περιοχές του κόσμου, υπό τις παρούσες συνθήκες».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: