16 Οκτωβρίου, 2015

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Νέα τραγωδία με μετανάστες στη θάλασσα του Αιγαίου, με θύματα ακόμα τρεις αθώους ανθρώπους. Μία νεαρή γυναίκα, ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 5 χρόνων κι ένα βρέφος περίπου ενός έτους ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από το κουφάρι ενός βυθισμένου ξύλινου δουλεμπορικού σκάφους στο οποίο εγκλωβίστηκαν όταν αυτό ανατράπηκε από τα κύματα.

Όλα συνέβησαν το  πρωί της Τετάρτης όταν το σκάφος με 24 μετανάστες ξεκίνησε το ταξίδι του από τις ακτές της Τουρκίας προς τη Λέσβο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ενώ  το ξύλινο δουλεμπορικό βρισκόταν στην οριογραμμή των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας ανατράπηκε και άρχισε σιγά – σιγά να βυθίζεται.

Οι 21 από τους επιβαίνοντες έπεσαν φορώντας σωσίβια στη θάλασσα και λίγο αργότερα περισυνελέγησαν από Τουρκική ακταιωρό η οποία έφτασε στο σημείο του ναυαγίου. Τρία όμως άτομα ήταν αγνοούμενα και οι Τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τις αντίστοιχες Ελληνικές ώστε να πάρουν μέρος στον εντοπισμό τους και τη διάσωσή τους.

Λίγο πριν νυχτώσει από τις έρευνες που έγιναν από το Λιμενικό Σώμα αλλά και από ελικόπτερο της FRONTEX εντοπίστηκαν κοντά στο ακρωτήριο «Κόρακας» συντρίμια του σκάφους και σωσίβια. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας το σκαρί του βυθισμένου δουλεμπορικού.

Αμέσως έφτασαν επί τόπου πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και με τη βοήθεια δυτών που έφτασαν στο κουφάρι του σκάφους απεγκλώβισαν τα άψυχα κορμιά των τριών αγνοουμένων ναυαγών. Οι σοροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: