27 Οκτωβρίου, 2015

Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Ερντογάν αποφάσισε η Τουρκία να κρατήσει τη θερινή ώρα και απαίτησε από τους πολίτες να μην γυρίσουν μια ώρα πίσω. Και επειδή κανείς δεν τολμά να πάει αντίθετα στις προσταγές του Τούρκου προέδρου η Τουρκία δεν άλλαξε την ώρα, ωστόσο αυτό μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών του Νοεμβρίου.

Αυτό που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση Ερντογάν, που γνωστοποίησε και την απόφαση, ήταν η αυτή η μια παραπάνω ώρα να ωφελήσει στη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου. Έτσι, η ώρα θα άλλαζε τα ξημερώματα της ημέρας των εκλογών, ωστόσο το σχέδιο της κυβέρνησης φαίνεται να χάλασαν οι υπολογιστές και τα smartphones, που δεν συμμορφώθηκαν με τις επιταγές του προέδρου, αλλά "τόλμησαν" να συγχρονιστούν με τον υπόλοιπο κόσμο και να αλλάξουν ώρα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση προκάλεσε σύγχυση στους Τούρκους πολίτες που δεν ήξεραν αν θα έπρεπε να ακολουθήσουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ή τον υπόλοιπο κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί hashtag  στο Twitter, μέσω του οποίου δεκάδες χρήστες αναρωτιόνταν τι ώρα ήταν στην πραγματικότητα.  #saatkac (τι ώρα είναι;) ήταν το hashtag, που συνόδευε τα οργισμένα σχόλια των πολιτών κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: