25 Οκτωβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σκληρή επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο ανθυποψήφιός του για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδίδοντάς του μάλιστα «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη να παραστούν όλοι οι υποψήφιοι στο συνέδριο του ΕΛΚ, ενώ η αναφορά του πως στο παρελθόν συγκρούστηκε με τον Αντ.Σαμαρά προκάλεσε την παρέμβαση του Αδ. Γεωργιάδη μέσω Twitter.

Μία γυναίκα και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο, ενώ τουλάχιστον επτά ακόμη άτομα αγνοούνται. Γύρω στις 06:00 το πρωί πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε όταν προσέκρουσε σε βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

 Την εκτίμηση ότι και η Άγκυρα γνωρίζει πλέον πως «δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση του Κυπριακού με διατήρηση του καθεστώτος των εγγυήσεων», διατυπώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία τη Δευτέρα και την Τρίτη.
 
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης θα υποβάλει νέο «πόθεν έσχες» το οποίο θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος. «Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο 'πόθεν έσχες που θα κάνει ο κ. Φλαμπουράρης... Η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.

Επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα αγνώστων, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στην οδό Χαλκοκονδύλη, και η δεύτερη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κόσμος: Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είπε ότι «η εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων» μπορεί να οδηγήσει σε μία πολιτική λύση. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Ρωσίας και τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με ρώσους βουλευτές στη Δαμασκό.

Προειδοποιήσεις και επικρίσεις ανταλλάσσουν ευρωπαίοι ηγέτες λίγο πριν τη «μίνι Σύνοδο» για το προσφυγικό με τη συμμετοχή κρατών-μελών της ΕΕ και βαλκανικών χωρών. Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία προειδοποιούν με κλείσιμο των συνόρων, ενώ κατά χιλιάδες φτάνουν στα Βαλκάνια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Για λάθη που έγιναν στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι η επέμβαση των δυνάμεων της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους.Ωστόσο, αρνήθηκε να απολογηθεί για την επέμβαση του 2003 που οδήγησε στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Στις κάλπες προσέρχονται στην Κυριακή οι πολίτες της Αργεντινής για την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας. Η διαδικασία είναι σχεδόν ιστορική, καθώς μπαίνει τέλος στον περονισμό των τελευταίων 12 χρόνων με τη μορφή του «Κιρσνερισμού». Βασικοί διεκδικητές ο Ντανιέλ Σιόλι ως συνεχιστής και ο Μαουρίσιο Μάκρι ως φορέας πολιτικής αλλαγής.

Οι Πολωνοί προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, στις κάλπες σε μια εκλογική αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια δεκαετία οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, φέρνοντας στην εξουσία ένα συντηρητικό ευρωσκεπτιστικό κόμμα, οι πολιτικές του οποίου αποκλίνουν από τις πολιτικές πολλών κυβερνήσεων των ευρωπαίων συμμάχων της Πολωνίας.

Οικονομία:«Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως η χώρα «προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία». Ο ίδιος διαμηνύει, ωστόσο, πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».

Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στέλνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση. «Τα πράγματα είναι απλά: απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων» λέει στο Βήμα της Κυριακής.

Αθλητισμός: H είδηση πως ο Γιόχαν Κρόιφ πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, έχει προκαλέσει σοκ, αγωνία και συγκίνηση σε όλους τους φιλάθλους. Ο Ολλανδός θρύλος δέχεται καθημερινά μήνυμα συμπαράστασης από επώνυμους και ανώνυμους στο χώρο του ποδοσφαίρου. Oι συμπατριώτες του, απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι τον έχουν βαθιά μέσα στην καδριά τους.

Ο Γκοστάβο Πογιέτ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο βασικός υποήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ενημερωθεί για την Ένωση και τους στόχους της και δεν είναι αρνητικός σε μία τέτοια προοπτική.

Δεύτερο πιάτο στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ με το πολύ ενδιαφέρον Ατρόμητος-Ολυμπιακός, νωρίς-νωρίς στις 15:00 και το ντέρμπι της ημέρας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην κυριακάτικη αυλαία στη Τούμπα (19:30).  Στις 17:15, υπάρχουν τρεις επίσης σημαντικές αναμετρήσεις: Πανθρακικός-Ξάνθη, Πανιώνιος-Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: