12 Οκτωβρίου, 2015

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Σύμφωνα με το BBC, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο ακόλουθος Άμυνας της Βρετανίας στη Μόσχα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσιεύματα, ότι είχε δοθεί σε πιλότους της RAF άδεια να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή.

Εφημερίδες είπαν ότι τα Tornados της RAF στο Ιράκ είχαν εξοπλιστεί με πυραύλους σχεδιασμένους για αερομαχίες. Όμως, το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία αλήθεια» σε αυτό. Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι εξέφρασε ανησυχία για τη ρωσική στρατιωτική δράση στη Συρία την οποία ο ακόλουθος επανέλαβε.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία βοηθά μόνο στην υποστήριξη του «χασάπη», Bashar al-Assad. Έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν κάνουν διακρίσεις κατά τις αεροπορικές επιδρομές ανάμεσα σε μέλη ισλαμιστών μαχητών και μαχητών που αγωνίζονται κατά του Πρόεδρου της Συρίας.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο ακόλουθος στη Μόσχα είχε συναντηθεί με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου άμυνας την Κυριακή. "Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε διευκρινίσεις, επί ανακριβών αναφορών στον Τύπο, σχετικά με τους κανόνες εμπλοκής της RAF στο Ιράκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Ο ακόλουθός μας επανέλαβε τις ανησυχίες της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία, και μεταξύ άλλων τους στόχους νόμιμων ομάδων της αντιπολίτευσης, που οδηγεί σε μεγάλους αριθμούς θανάτων αμάχων."

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπερασπίστηκε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, λέγοντας ότι ο στόχος είναι «να σταθεροποιηθεί η νόμιμη εξουσία» του Άσαντ. Αρνήθηκε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές είχαν χτυπήσει ομάδες της αντιπολίτευσης και όχι μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Ο Πούτιν δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι η Μόσχα ήθελε, επίσης, να "δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν πολιτικό συμβιβασμό» στη Συρία.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: