14 Οκτωβρίου, 2015

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία, η οποία αποδίδεται σε ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους. «Οι τζιχαντιστές του ISIS βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί πως «Οι τζιχαντιστές θα αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα για την χώρα τα επόμενα χρόνια» .

Η «σμίκρυνση» της χιλιομετρικής απόστασης δράσης έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες ελληνικές διωκτικές αρχές, με σχετικές πολιτικές εντολές ενδυνάμωσης της συνεργασίας στελεχών της Υπηρεσίας Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας (πρώην ΕΥΠ) και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επικαιροποίηση των δράσεων και εκτίμησης σχετικών απειλών.

Μάλιστα, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος προαναγγέλλει την επανεργοποίηση του σχεδίου «Σάρισα» και ενίσχυση του τμήματος Εξωτερικής Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την παρακολούθηση του φαινομένου ISIS. Πρόκειται για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έκανε την εμφάνισή του το 2013 επί υπουργείας Νίκου Δένδια, που σκοπό είχε την χαρτογράφηση των πύλων εισόδου των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα.

Μετά επίθεση στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα 97 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, το σχέδιο «Σάρισα» στοχεύει στον εντοπισμό και την καταγραφή υπόπτων για σχέσεις ή συμμετοχή τους στις φρικαλεότητες του ISIS, μέσω ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες όπως εικάζεται αποτελούν την «κιβωτό» εισχώρησης τζιχαντιστών σε χώρες της Ευρώπης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: