15 Οκτωβρίου, 2015

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ 300 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Στη χώρα ήδη 90 μέλη προπαρασκευαστικής ομάδας από Αμερικανούς στρατιωτικούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο πως η κυβέρνηση αναμένεται να στείλει 300 στρατιώτες στο Καμερούν για την αντιμετώπιση της νιγηριανής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται πως 90 μέλη προπαρασκευαστικής ομάδας από Αμερικανούς στρατιωτικούς έχουν ήδη φτάσει στο Καμερούν. Όπως εξήγησε υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αποστολή των στρατιωτών αποτελεί μέρος της προσπάθειας αντιμετώπισης της Μπόκο Χαράμ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιώτες θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις αεροπορικής παρακολούθησης, καθώς και σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις, αλλά θα φέρουν και όπλα για την προστασία τους. 

Όλα αυτά, ενώ το Καμερούν καθώς και άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής πλήττονται από επιθέσεις της νιγηριανής τρομοκρατικής οργάνωσης που επεκτείνει την αιματηρή δράση της πέρα από τα σύνορα της Νιγηρίας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: