08 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

 

Mόνο το 19% των Γάλλων ψηφοφόρων σχεδιάζουν να ψηφίσουν τον σημερινό πρόεδρο στις προγραμματισμένες για το 2017 προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro. Μία ημέρα μετά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  ο Ολάντ, υποσχέθηκε  υποσχέθηκε νέο γύρο φοροελαφρύνσεων τον επόμενο χρόνο, ύψους 2 δισεκ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την υψηλή ανεργία και να κερδίσει και πάλι τη στήριξη των ψηφοφόρων.  

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε τη μεταρρύθμιση του περίπλοκου εργασιακού κώδικα της χώρας, που πολλές επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι αποθαρρύνει τις προσλήψεις, προκειμένου να δοθεί σε εργαζομένους και επιχειρήσεις μεγαλύτερη ελευθερία στη διαπραγμάτευση των εργασιακών συνθηκών αντί να τους επιβάλλονται συγκεκριμένοι κανόνες που περιορίζουν την ευελιξία τους.

Ωστόσο ο Ολάντ απέκλεισε αλλαγές στην εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας, αν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις υποδήλωναν ότι η πλειονότητα των Γάλλων θα ήταν υπέρ μια τέτοιας κίνησης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρεία IFOP, η πιθανή πολιτική αντίπαλος του Ολάντ, η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, έχει τη στήριξη του 27% των ψηφοφόρων. Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ συγκεντρώνουν από 25% ο καθένας στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: